בנט וסמוטריץ' // צילום: אורן בן חקון // בנט וסמוטריץ'

סמוטריץ' נגד דרישת הרוטציה של בנט: "לציונות הדתית יש ערכים ששום כיסא לא ישנה"

יו"ר מפלגת "הציונות הדתית" תקף את שותפו לשעבר: "העיוות ההיבריסי של הדמוקרטיה, שכמה פוליטיקאים חסרי אחריות מקדמים כאן - הוא הרסני ומסוכן" • אמש בנט נפגש עם יו"ר יש עתיד יאיר לפיד לקראת סבב ההמלצות בבית הנשיא שיחל מחר

יו"ר מפלגת הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' ביקר בחריפות היום (ראשון) את דרישת הרוטציה מצד יו"ר ימינה נפתלי בנט, ושלל את האפשרות שידרוש אותה.

בחשבון הטוויטר הרשמי שלו כתב סמוטריץ': "העיוות ההיבריסי של הדמוקרטיה, שכמה פוליטיקאים אטדים (משל יותם) חסרי אחריות מקדמים כאן לקול מצהלות תקשורת צבועה שרוצה להדיח את הימין מהשלטון - הוא הרסני ומסוכן. לציונות הדתית יש ערכים ודרך ששום כיסא, גם לא כיסא רה"מ, לא ישנה. בזה אנחנו שונים כנראה מכל יתר המפלגות". 

הציוץ נכתב בתגובה לשאלת "ישראל היום" אם גם סמוטריץ' עשוי לדרוש רוטציה. במשל יותם בספר שופטים נכתב כי העצים ביקשו מלך ופנו אל עצי פרי שונים שסירבו בטענה שהם כבר מועילים. בסוף העצים פונים לשיח האטד ומבקשים ממנו להיות מלך. האטד מסכים אך מתנה זאת בכך שיחסו בצילו, אחרת תצא ממנו אש ותשרוף את ארזי הלבנון. 

מאז היוודע תוצאות הבחירות יו"ר ימינה לא הכריז באופן רשמי על תמיכה באחד מהגושים. יו"ר ימינה ויו"ר יש עתיד יאיר לפיד נפגשו אמש ושוחחו במשך כשעתיים וחצי. מיש עתיד נמסר בתום הפגישה כי "הפגישה הייתה טובה ותתקיים אחת נוספת בקרוב".

כזכור, בנט ורה"מ בנימין נתניהו נפגשו שלשום ונועדו כשלוש שעות. מלשכת בנט נמסר כי השניים שוחחו על הצורך להקים ממשלה יציבה ומתפקדת בהקדם האפשרי וכן על האפשרויות להביא לכך בסיטואציה הפוליטית שנוצרה. סוכם כי הצדדים יעמדו בקשר בהמשך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו