כמו מצה עם שוקולד, רק טעים

משכנו את תשומת הלב שלכם? יופי • השפית שלנו, מאיה דרין, טוענת שעוגת הקרפים המפתה בטירוף שבתמונה קיבל השראה מאותה מצה יבשושית • צפו

עוגת קרפים לפסח // צילום: מאיה דרין // עוגת קרפים לפסח

מצה עם ממרח שוקולד הוא כנראה פינוק החג האולטימטיבי. לא משנה כמה מתכונים חדשניים ומתוחכמים נפתח מדיי שנה, מצה עם ממרח שוקולד תיגנוב את ההצגה.

מגישה: מאיה דרין // צילום: משה בן שמחון

הפסח, היווה הביס הילדותי הזה את ההשראה לעוגת קרפים נפלאה לכבוד החג.

במקום מצה יבשושית מה, קרפים רכים ומפנקים, בנויים שכבות שכבות וביניהם קרם שוקולד מריר ועשיר וגם ממרח שוקולד שאוהבים במיוחד.

חג שמח, כשר ומתוק מאיתמר וממני

עוגת קרפים לפסח // צילום: מאיה דרין
עוגת קרפים לפסח // צילום: מאיה דרין

המתכון המלא לעוגת הקרפים

רשימת חומרים לעוגה אחת:

4 ביצים

1 כוס שמנת מתוקה 

2 ו-1/2 כוסות חלב

50 גרם חמאה מומסת ומצוננת

2 כפיות תמצית וניל

1 ו-1/2 כוסות קמח תופח לפסח

4 כפות אבקת סוכר

מעט חמאה לטיגון

למילוי:

200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

½ כוס שמנת מתוקה

אם רוצים – חצי כוס ממרח שוקולד שאוהבים (לא חובה)

אופן ההכנה:

מערבלים יחדיו ביצים, שמנת מתוקה, חלב, חמאה ווניל.

מוסיפים לאט לאט את הקמח ואבקת הסוכר וטורפים היטב על מנת שלא יווצרו גושים. (מומלץ לערבל את הבלילה בקנקן בעזרת בלנדר מוט).

למילוי: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד.

ממתינים דקותיים ומערבבים לקרם חלק.

מחממים מחבת קרפים ומשמנים במעט חמאה, יוצקים מהבלילה כמות המספיקה לכיסוי דק ככל הניתן של המחבת ומטגנים קרפים מכל הבלילה.

מצננים את הקרפים ומניחים קרם ראשון על צלחת הגשה.

מורחים את הקרפ בקרם השוקולד, עליו מניחים קרם נוסף ומורחים בקרם שוקולד וכך הלאה.

מי שאוהב מתוק מתוק, מוזמן למרוח בין השכבות הקרפ גם ממרח שוקולד כמו נוטלה.

*לא מומלץ להכין את העוגה כולה במילוי ממרח שוקולד, שכן היא תצא מתוקה מדי.

רעבים? רוצים להמליץ לנו על מקום שאנחנו חייבים לכתוב עליו? מדור האוכל מחכה לכם באינסטגרם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר