גלנט דורש: "לפתוח את כל מערכת החינוך"

שר החינוך ויו"ר מרכז השלטון המקומי קוראים לפתוח את המוסדות לכל הגילים, בעקבות הירידה בתחלואה • "החינוך הוא בראש סדר העדיפויות הלאומי"

תלמידי חטיבות הביניים (למצולמים אין קשר לכתבה) , צילום: יהונתן שאול

שר החינוך יואב גלנט ויו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס קוראים לפתוח החל מיום ראשון הקרוב את כל מוסדות החינוך (גן עד י"ב) בכל הערים והיישובים בישראל, לאור הירידה המתמשכת בנתוני התחלואה. בנוסף, השר גלנט והיו"ר ביבס מבקשים לקצר את משך תקופת הבידוד לתלמידים שנחשפו לחולה מאומת.

צילום: משה בן שמחון, פז בר, Newsenders

השניים קוראים לבכירי משרד הבריאות לקצר את משך תקופת הבידוד לתלמידים שנחשפו לחולה מאומת – מעשרה ימים לחמישה ימים. וזאת כדי למזער את הפגיעה ברצף החינוכי ובהפעלת המשק, שכן הוריהם המחוסנים של הילדים נאלצים להישאר איתם בבית במהלך תקופת הבידוד. 

שר החינוך יואב גלנט: "מבצע החיסונים הלאומי שיזם והוביל ראש הממשלה בנימין נתניהו מסייע לנו לצאת ראשונים בעולם מהקורונה ולחזור לשגרה. בזכות הירידה המתמשכת בנתוני התחלואה, אנחנו סבורים כי חייבים להחזיר את כל התלמידים, מכל הגילים ומכל הערים והיישובים, למוסדות החינוך כבר ביום א' הקרוב. חינוך ילדי ישראל ניצב בראש סדר העדיפויות הלאומי – ועל כן אני קורא היום להחזיר את כל התלמידות והתלמידים לשגרת למידה וחינוך בבתי הספר ובגני הילדים". 

יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס: "הגיע הזמן לאפשר לתלמידי ישראל והוריהם לחזור לחיי שגרה! בשעה שהמשק חזר לתפקוד, לא יעלה על הדעת להמשיך ולהחזיק מאות אלפי תלמידים בריחוק לימודי וחברתי סגורים בבתיהם. צריך להחזיר את מערכת החינוך לפעילות מלאה בכל הרשויות בהתאם למתווים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר