הרש"פ: ישראל תספק חיסונים למאה אלף פועלים פלשתינים

הרשות הפלשתינית הודיעה כי הוסכם עם משרד הבריאות על חיסון העובדים הנכנסים לישראל • מוקדם יותר ביקרו ממונה הקורונה אש ופרופ' לוי ברמאללה

חיסונים ברשות הפלשתינית // צילום: אי.אף.פי // חיסונים ברשות הפלשתינית // צילום: אי.אף.פי

ישראל תספק מאה אלף חיסונים נגד קורונה לפועלים פלשתינים העובדים מעבר לקו הירוק, כך הודיע הערב (שישי) משרד הבריאות ברמאללה. בהודעה שפורסמה נכתב כי ההסכם מגיע בעקבות פגישה בין בכירי רשויות הבריאות בישראל וברשות הפלשתינית. בישראל טרם אישרו את הדברים. 

משרד הבריאות הפלשתיני דרש להכיר בתעודת החיסון של הפלשתינים וסוכם על שיתוף פעולה טכני להגבלת התפשטות נגיף הקורונה.

בנוסף דרשו ברמאללה להפסיק לעצור כלי רכב שלהם במחסום יטא, שמספקים שירותים רפואיים, חיסונים לילדים וטיפול לנשים בהיריון, וכן לאפשר לכלי רכב של משרד הבריאות לנוע באופן חופשי.

בכירי משרד הבריאות, ביניהם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, ממונה הקורונה פרופ' נחמן אש, וראש בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, קיימו היום פגישת עבודה מקצועית, בתיאום מתאם פעולות הממשלה בשטחים ומשרד הבריאות ברמאללה, עם מקביליהם הפלשתינים וגורמי מקצוע נוספים. 

ממשרד הבריאות נמסר כי "מתוך הבנה שישראל והפלשתינים חיים בתא שטח אחד, והעובדה שהתפשטות הקורונה ברש"פ עלולה להשפיע גם על מצב התחלואה בקרב תושבי ישראל, בכירי המשרד ביקרו בחמ"ל הבריאותי ושמעו הערכת מצב על נתוני התחלואה ברשות, החקירות האפידמיולוגיות והמחקרים המתבצעים". כמו כן, ביקרו הבכירים בבית החולים ברמאללה ובמחלקת הקורונה. בפגישה נדונו נושאי הבריאות ברש"פ, ובכללם הקורונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר