כך תהפכו אבוקדו לרך תוך 10 דקות בלבד

אם אוסטרלית שיתפה גולשים בטריק שהופך את הפרי הנחשק לרך בתוך דקות ספורות • כיצד הם הגיבו?

צילום: GettyImages //

נייר כסף, סיר טיגון ללא שמן ולחמם היטב – לא, לא מדובר בטריק להכנת תפוח אדמה מדורה אלא במתכון להפיכתו של אבוקדו קשה לרך בתוך 10 דקות בלבד. כך לפחות לפי אם אוסטרלית שפרסמה פוסט שהפך עד מהרה לוויראלי ברשת הפייסבוק.   

האם מצאה את השיטה, שיכולה לפתור כל כך הרבה מועקות עבור חובבי הפרי הירקרק והטעים, לאחר ש"נתקעה" ללא ממרח אבוקדו עת שרצתה להכין ממרח גוואקמולי, שאבוקדו הינו מרכיב חשוב בו.  היא ניסתה למצוא פתרון מהיר, וכך עלתה על השיטה: "למעשה מה שצריך לעשות זה לעטוף את האבוקדו בנייר הכסף, לכוון את סיר הטיגון המהיר (שנפוץ בהמון בתים בשנים האחרונות) על 200 מעלות צלזיוס ולחמם את האבוקדו למשך 10 דקות. נכון, זה משנה קצת את הטעם והמרקם וכדאי היה קצת לקרר אולי את האבוקדו אחרי התהליך, אבל כשאתה עכשיו צריך להכין ארוחה ותקוע זה יציל אותך", כתבה בפייסבוק. 

אנשים רבים נדהמו מהשיטה הקלה והודו לאישה ש"ממש הצילה להם את ארוחת הערב", לטענתם. אחרים שאלו את האישה האם האבוקדו נראה אותו דבר לאחר  החימום, והיא השיבה שאכן כן ואין הבדל בין מראה אבוקדו בשל  ואבוקדו מחומם. 

אילוסטרציה // צילום: GettyImages
אילוסטרציה // צילום: GettyImages

ככל שהפוסט הפך ויראלי, גולשים שיתפו בשיטות נוספות להבשלה מהירה של אבוקדו. אחת המגיבות כתבה כי "אפשר לעשות את אותו דבר עם ידי מיקרוגל, (כמובן ללא נייר כסף שאסור להכניס למיקרוגל) מכניסים ומחממים את האבוקדו במשך 20-30 שניות והוא יוצא רך". מגיבה אחרת ציינה כי "אפשר גם להבשיל בננות ירוקות באותו צורה כמו האבוקדו". 

ואם כבר מדברים על אבוקדו, הרי שיש גם שיטה למניעת הפיכתו לחום אחרי השתמשות בחצי שלו. מדובר פשוט בשימור של החצי הפתוח בתוך מים קרים. המים מונעים מהאנזים שגורם לשינוי הצבע באבוקדו את פעולתו.   

שיהיה בתיאבון!  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר