פומפאו: ארה"ב תכריז על החות'ים בתימן כארגון טרור

מזכיר המדינה האמריקני הכריז על הצעד הדרמטי של ממשל טראמפ נגד הקבוצה הפרו-איראנית, ימים ספורים לפני השבעתו של ג'ו ביידן וכניסתו לבית הלבן

המורדים החות'ים בתימן (ארכיון), צילום: אי.פי.אי

מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו אמר הלילה (בין ראשון לשני) כי מחלקת המדינה צפויה להודיע לקונגרס על כוונתה להכריז על תנועת המורדים החות'ים בתימן כארגון טרור זר, כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס.

בהצהרה שמסר מזכיר המדינה פומפאו הוא אמר: "בכוונתי לציין שלושה ממנהיגי אנסאר אללה (ארגון חות'י שיעי); עבדול מאליק אל-חות'י, עבד אל-חליק בדר אל-דין אל-חות'י, ועבדאללה יחיא אל-חכים, ולהגדירם כטרוריסטים עולמיים".

מוקדם יותר, סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי מהלך שכזה צפוי להתרחש עוד היום. בהסתמך על שלושה גורמים יודעי דבר דווח ברויטרס כי ההחלטה להכניס את תנועת החות'ים בתימן, קבוצה פרו-איראנית שנתמכת על ידי טהרן, לרשימת התנועות שנחשבות כ"ארגוני טרור זרים", צפויה להיות מוכרזת כבר בהמשך היום.

המהלך הנוכחי של ממשל טראמפ מעורר את חששם של דיפלומטים וארגוני סיוע מרחבי העולם. לטענתם, הצעד הזה עלול לאיים על שיחות השלום במדינה ולהקשות על המאבק במשבר ההומניטרי הקשה ששורר בה.

צעד שכזה מצד ממשל טראמפ, ימים ספורים לפני סיום תפקידו בבית הלבן, למעשה מהווה את המשך הקו התקיף שבו נקט נגד איראן. בנוסף, ישנן הערכות כי הגברת הלחץ על איראן ושלוחותיה, כדוגמת סימון תנועת החות'ים שמפעילים מיליציות פרו-איראניות, נועד להקשות על הממשל של ביידן בחידוש הקשרים עם איראן ובחזרה להסכם הגרעין הבינלאומי ממנו פרשה ארה"ב תחת הנהגתו של טראמפ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר