השר לביטחון הפנים, אמיר אוחנה, הודיע היום (שישי) כי הוא מסרב למלא את הנחיית משרד הבריאות להתחיל בחיסון אוכלוסיית האסירים בבתי הכלא בישראל וטען כי אין זה מקומו של הדרג המקצועי להורות על מהלך שכזה.
במכתב שהעביר השר ללשכתו של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה כתב אוחנה: "לאחרונה הנחיתי כי יש להשלים את חיסוני סגל שירות בתי הסוהר, שלהבדיל מהאסירים - נכנס ויוצא מבתי הסוהר ועל כן מידת הסיכון בקרבו גבוהה יותר, בטרם מתחילים בחיסוני אוכלוסיית האסירים. גם לאחר שיושלם המהלך של חיסוני הסגל, אבחן את חיסוני האסירים ביחס להתקדמות. החיסונים בקרב אוכלוסיית אזרחי ישראל שאינם אסירים".
"יש לכם, ולכל מי שמעוניין בכך, עד יום 21 בפברואר להגיש את שמכם באחת מרשימות המועמדים לכנסת ה-24 ,ובמידה שתיבחרו לכנסת ולממשלה, בהחלט תוכלו לעשות כן. עד אז, הואיל והאחריות על כלל הגופים הכפופים למשרד לביטחון פנים מונחת על כתפיי, ואת הדין וחשבון לציבור אתן אני, ולא אתם - החלטתי תעמוד בעינה", כתב השר.
בעבר נטען כי השר מעדיף שלא לחסן את אוכלוסיית האסירים בשל התנגדותו לחיסונם של האסירים הביטחוניים, בהם מחבלים מורשעים עם דם על הידיים, וכי הוא ממתין למנגנון שיאפשר לעשות הבדלה בין האסירים הישראלים לביטחוניים.
איגוד רופאי בריאות הציבור של ההסתדרות הרפואית יצא נגד מכתבו של השר לביטחון הפנים בנוגע למניעת זכות אסירים לחיסון נגד קורונה, כולל אסירים מעל גיל 60 ובסיכון גבוה לתמותה.
"עמדת ארגוני בריאות בעולם ובישראל היא להתייחס לאסירים כאוכלוסייה שבויה, בהקשר של הקורונה מדובר באוכלוסייה בסיכון, הן בשל מחלות רקע והן בשל המצאותה בתנאי צפיפות המגבירים את הסיכון לתחלואה ותמותה", נמסר מהארגון.
זאת אוכלוסייה אשר קיימת גם לה הזכות לבריאות כזכות אדם בסיסית. ישנה חובה אתית על מדינת ישראל להציע את החיסונים לאוכלוסיית האסירים. עמדת השר לביטחון הפנים מנוגדת להנחיות הבריאות ומסכנת חיי אדם", נכתב.
החלטת השר עוררה סערה במערכת הפוליטית. בחודש שעבר קרא חבר הכנסת משה ארבל ממפלגת ש"ס לאפשר לאוכלוסיית האסירים להתחסן וטען כי מדובר באוכלוסיה פגיעה ורגישה.
במכתבו כתב ח"כ ארבל: "לנוכח חשיבות החובה לשמירה על בריאותם של האסירים כחלק מזכויות האדם המעוגנות בחוקי היסוד ובשכל הישר, מדוע לא יחל באופן מיידי מבצע החיסונים של האסירים ומתן היתרים בהתאם לביקורי משפחות והתייחדויות לאסירים המחוסנים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו