מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית היום (רביעי) את הצעת החוק לתיקון פקודת הכלבת (המכונה "חוק קאיה" על שם הכלבה המתה של משפחת נתניהו). לא היו מתנגדים ליוזמה של חברות הכנסת מיקי חיימוביץ' ושרן השכל.
התיקון לחוק קובע כי כלב או חתול שחוסן נגד כלבת במהלך השנתיים שקדמו למקרה של נשיכה לא יחויב להיכנס באופן אוטומטי לבידוד במכלאה עירונית, ובמקום זאת לבעליו תינתן האפשרות להחזיקו בבידוד ביתי לצורך תצפית ומעקב.
החוק עד היום קבע כי כלב או חתול שנשך אדם ישהה במכלאה עירונית כדי למנוע חשש להדבקה בכלבת. החלופה שאושרה קובעת שרופא וטרינר ממשלתי או רופא וטרינר עירוני יהיה רשאי לתת היתר להחזקתו בבידוד של כלב או חתול שנשך בבית בעליו.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "על פי פקודת הכלבת כנוסחה היום, בעל חיים שנעצר בשל נשיכת אדם מבודד למשך עשרה ימים 'מיום התחלת המעצר'. נושא הבידוד וההסגר הוא כאוב ביותר הן לבעל החיים והן לבעליו. על כן מוצע למזער, ככל שניתן, את משך הזמן שבו מצוי בעל החי בבידוד, ובלבד שאין בכך כדי לסכן את בריאות הציבור.
"מבדיקה מקצועית עולה כי הבידוד וההסגר חשובים לצורך שמירה על בריאות הציבור במשך תקופה של עשרה ימים מיום הנשיכה ולא מיום כניסת בעל החיים לבידוד. החזקת כלב בבידוד לאחר שחלפו עשרה ימים אלו פוגעת בכלב ואין בה שום תועלת".
"יש רגעים של חסד גם בפוליטיקה"
ח"כ השכל מסרה: "עד היום פשוט הענישו כלבים על ידי החזקה שלהם בהסגרים עירוניים, לפעמים ללא סיבה מוצדקת. הסיכוי שכלב שחוסן נגד כלבת יידבק במחלה הוא כמעט אפסי. לכן, אין צורך להעניש אותו ולכלוא אותו בהסגר עירוני מחשש להדבקה. אפשרות הפיקוח עליו במשך כמה ימים בהסגר הביתי היא האפשרות המיטבית לו ולבעליו. כך גם הכלב לא יחווה טראומה ובידוד בהסגר עירוני, וגם המשפחה לא תעבור הליך של הרחקה וניתוק מבן המשפחה ההולך על ארבע".
ח"כ חיימוביץ' ציינה: "כשנכנסתי לפוליטיקה, הבטחתי לשנות ולהוסיף לסדר היום את בעלי החיים והסביבה שתמיד היו אחרונים בסדר העדיפויות הלאומי. תמיד יש משהו דחוף יותר וחשוב יותר. לא חסרים בישראל נושאים שמשתלטים על סדר היום ודורשים קשב מלא. אבל בתוך כל זה, החיים עצמם ממשיכים להתנהל, ומי דואג לאלו שאינם יכולים להשמיע את קולם? בהעברת החוק הזה היום אנחנו מוכיחים שלמרות שהכל תקוע, יש נושאים שעליהם אפשר להסכים למרות כל המחלוקות ולקדם אותם יחד. יש עוד שורה של נושאים כאלה ואני מצפה לשיתוף פעולה חוצה פוליטיקה. יש רגעים של חסד גם בפוליטיקה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו