רוצים לסייר בשרידי הטיטאניק?

חברת טיולים קנדית מציעה לסקרנים סיור בן שמונה שעות בצוללת מיוחדת שתגיע עד למעמקי האוקיינוס האטלנטי • העלות? "רק" כ-420 אלף שקלים לנוסע

ספינת הטיטאניק ביום בו יצאה מבריטניה אל ארצות הברית, ב-1912, צילום: איי.פי.

לראשונה בהיסטוריה, תיירים יוכלו לסייר בהריסות ספינת הטיטאניק, שבשנת 1912 יצאה למסע מבריטניה לארצות הברית כשעליה כ-2,500 איש, שכ-1,500 מתוכם מתו לאחר שטבעה באוקיינוס האטלנטי בעקבות התנגשות עם קרחון.

לפי התוכנית של חברת הטיולים הקנדית "אושן גייט", תשעה אורחים יוכלו לצאת למשלחת בת תשעה ימים, שתצא מהנמל הימי של ניופאונדלנד בקנדה אל עבר ההריסות. הסיור הפרטי בצוללת שתצלול למצולות לעומק של כ-3.8 קילומטרים יעלה כ-96 אלף פאונד (כ-420 אלף שקלים), ובכל זמן יוכלו לשהות בה חמישה אנשים. 36 אנשים נרשמו עד כה לסיור הלא שגרתי, שצפוי לארוך בין שש לשמונה שעות.

36 אנשים כבר נרשמו לסיור. הריסות הטיטאניק במצולות האוקיינוס האטלנטי, ב-2010 // צילום: איי.פי.
36 אנשים כבר נרשמו לסיור. הריסות הטיטאניק במצולות האוקיינוס האטלנטי, ב-2010 // צילום: איי.פי.

לפי סטוקטון ראש, נשיא "אושן גייט", הצוללים לא צריכים לדאוג ממראות לא נעימים: "כל העצמות של הטובעים כבר אינן, נשארו רק מגפיים, נעליים ובגדים שמראים כיצד אנשים התנהלו לפני 100 שנים".

מאז ששרידי הספינה התגלו בשנת 1985, רק כמה מדענים וחוקרים בחנו את ההריסות. מקרה יוצא דופן הוא זה של הבמאי האמריקני ג'יימס קמרון, שביים את הסרט זוכה 11 פרסי האוסקר על שקיעת הספינה, שביקר גם הוא בהריסות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר