בעלי בית"ר ירושלים, משה חוגג, כינס היום (חמישי) מסיבת עיתונאים באמצעות אפליקציית זום, בעקבות ההודעה של מנהלת הליגות כי תקנוס קבוצות ב-100,000 אלף שקלים אם ימשיכו להתאמן, ובה תקף בחריפות את ארז כלפון, יושב ראש המנהלת.
"אולי ארז כלפון חושב על הג'וב הבא שלו, ההחלטה שלו ביזיונית ונילחם בו משפטית על הקנסות", אמר חוגג, "אני קורא לפיטורי ארז כלפון. הוא צריך להסיק מסקנות. כלפון עשה עבודה רעה מאוד ואם לא יסיק מסקנות אני מניח שיסיקו מסקנות עבורו. ארז כלפון הוא אדם פוליטי וכשאדם פוליטי נלחם לצד משרד הבריאות במקום לצד הקבוצות צריך לשאול הרבה שאלות"
חוגג המשיך בביקורת הקשה: "המנהלת נכשלו כישלון חרוץ בניגוד לכדורסל שהצליחו. הכישלון החרות הוא גם על עכשיו וגם בנוגע לרשת הביטחון שעד היום לא קיבלנו אגורה שחוקה. יצאו בתמונות וכותרות על רשת הביטחון אבל לא העבירו לנו שקל. אנחנו מוצאים את עצמנו לבד בלי המנהלת והיחידים שמתייצבים לצידנו זה שר הספורט חילי טרופר, ושר האוצר ישראל כץ, שדיבר איתי מספר פעמים והביע נכונות לעזור. המנהלת שכחו שהם עובדים אצלנו הקבוצות. אני ממשיך להתאמן עד שהם לא חוזרים באיומים הריקים מתוכן שלהם".
לטענת חוגג הובטח לו על ידי משרד הבריאות שהכדורגל יחזור לשגרה כבר בשבוע הבא: "משרד הבריאות צלצל אליי היום והבטיחו לי שמ-14 לחודש האימונים חוזרים באופן מלא ויהיה אפשר גם משחקים. אבל משעה שלא קיבלתי את זה בכתב, וגם ארז כלפון הוציא מכתב שהוא מאיים לקנוס קבוצות שמתאמנות בהתאם לחוק, לא נותר לי אלא לקרוא לקבוצות להסיק מסקנות. אם מה שאמרו לי בעל פה יהיה בכתב אני מפסיק את האימונים במיידי. גם הפועל תל אביב ובני יהודה יתחילו להתאמן".
ארז כלפון. נכשל איפה שהכדורסל הצליחו? // צילום: אורן בן חקון
על המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, הפרופסור איתמר גרוטו, אמר חוגג: "גרוטו זה לא פוטין ואנחנו לא בדיקטטורה. הוא לא יכול לסגור את כל הספורט בגלל אגו, כדאי לו לרדת מהר מהעץ שהוא עלה עליו. אם גרוטו דואג לבריאות הכדורגלנים שלא ידאג להם רק בגלל מחלת הקורונה. אתם תראו אחרי שנחזור פציעות שרירים גדולות כי עד שהם נכנסים לכושר פתאום מכניסים אותם לפגרה"
על כמות ההדבקות הגדולה בליגה אמר חוגג: "אני לא חושש מגל הדבקות אצלי בקבוצה. אנחנו מסתכלים על הקורונה כעל פציעות והסיכון הכי נמוך הוא לשחקני כדורגל. גם אני חליתי בקורונה, גם נשיא ארה"ב חלה בקורונה, ואנחנו בריאים. יש מתווה של אופ"א וגם אם יהיו נדבקים בקבוצה נתמודד עם זה בדיוק כמו שאנחנו מתמודדים עם פציעות במהלך העונה. גרוטו אמר מפורשות שהוא לא חושש מהדבקה בשעת משחק כדורגל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו