התקדמות רבת משמעות במאמצים לפריצת דרך מדינית מול ערב הסעודית. אומנם המלך סלמאן עדיין מתנגד למהלך, ולכן לפי שעה ספק אם פריצת הדרך ההיסטורית אכן תושלם בעתיד הקרוב. אולם במהלך ביקורה של המשלחת האמריקנית הבכירה בריאד, בשבוע שעבר, בראשות ג'ארד קושנר, עלתה הצעה למהלך משולש בין ארה"ב, ישראל וסעודיה, בדומה למהלך מול קוסובו. המהלך רגיש מאוד ואין ודאות שיצליח.
בממשל האמריקני חלוקות הדעות אם הסכם שלום עם סעודיה, טוב לישראל בעת הזו. חלק מבכירי הממשל סבורים שיש לנצל את שעת הכושר ההיסטורית ולהביא את הצדדים להכרה הדדית. אחרים סבורים שהעם בסעודיה אינו בשל לשלום עם ישראל, שכן בניגוד לאמירויות, הממלכה עדיין סגורה לעולם ורווחות בה דעות אנטי ישראליות. לדעת גורמים אלה הסכם עם סעודיה בעת הזו, יביא לשלום ברמת ההנהגה בלבד, כמו זה שיש לישראל עם ירדן ומצרים.
בתוך כך, ברכות בקהילה הבינלאומית ובישראל על כינון היחסים ההיסטורי עם סרביה, ועל הודעתה כי תקים את שגרירותה בירושלים. נשיא צ'כיה, מילוש זמאן, ברך את סרביה על הצעד ואמר כי הוא "צריך להוות השראה לצ'כיה". דוברו הוסיף כי זמאן, תומך זמן רב בהעברת שגרירות ארצו לבירת ישראל.
ראש הממשלה נתניהו התקשר בערב שבת לנשיא ארה״ב טראמפ בעת פגישת הנשיא עם ראש ממשלת קוסובו עבדוללה חוטי ובירך את שני המנהיגים על החלטתם לכונן יחסים דיפלומטיים מלאים בין שתי המדינות.
בנוסף, ראש ממשלת קוסבו הודיע בפגישה כי קוסובו תפתח שגרירות בירושלים. "קוסובו תהיה המדינה הראשונה בעלת רוב מוסלמי שתפתח שגרירות בירושלים. כפי שאמרתי בימים האחרונים - מעגל השלום וההכרה בישראל מתרחב וצפויות להצטרף אליו מדינות נוספות", אמר נתניהו.
שר החוץ גבי אשכנזי אמר כי "אנחנו רואים בהחלטה של סרביה וקוסובו להקים שגרירויות בירושלים כצעד סימלי לקידום השלום בין מדינות אלו. העיר ירושלים, בירת הנצח של מדינת ישראל, תהיה גשר של שלום לעולם כולו. אני קורא למדינות נוספות ללכת בדרכן ולהעביר את שגרירויותיהן לירושלים בירת ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו