נתניהו: "פגענו במשלחי החוליה בסוריה"

בביקור בפיקוד העורף התייחס רה"מ למצב הקורונה: "אם נאתר נדבקים מהר נמנע תחלואה" • על הסערה סביב דברי בנו: "יש בהפגנות השמאל תופעות הזויות"

צילום: עמוס בן גרשום/לע״מ // נתניהו בפיקוד העורף

ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר הבוקר (שלישי) ב"חדר המלחמה" של פיקוד העורף, וקיים דיון בנושא סיוע פיקוד העורף לרשויות המקומיות, במסגרת המאמצים לקטיעת שרשרת ההדבקה בקורונה. 

מתוך ערוץ היוטיוב של ראש הממשלה



רה''מ התייחס לתקיפה אמש בסוריה ואמר: רה''מ התייחס לתקיפה אמש בסוריה ואמר: ״אנחנו פגענו בחוליה ועכשיו פגענו גם במשלחים. אנחנו נעשה מה שאנחנו צריכים כדי להגן על עצמנו. אני מציע לכולם, לרבות חיזבאללה, לקחת את זה בחשבון. אלה לא אמירות סרק, אלא אמירות עם משקל כבד של מדינת ישראל וצה"ל, כדאי שיתייחסו לזה ברצינות”.

בהתייחסו למצב התחלואה אמר נתניהו: רמת התחלואה היא גבוהה, אנחנו חייבים להוריד אותה, ואנחנו נוריד אותה במאמצים משותפים. נגיע למצב שאנחנו יכולים לאתר נדבקים ולמנוע את המשך התחלואה, זה היעד. יש פה תאריכים, יש פה יעדים ויש פה אנשים מצוינים. גם המפקדים וגם חיילי המילואים וחיילות המילואים. מאמץ גדול, מאמץ מרשים, מאמץ טוב".

עוד בנושא: 

• מניין הנפטרים עבר את ה-500 

• האם לחלק מהאנשים יש חיסון טבעי לקורונה? 

• נמשכת הירידה במספר בדיקות הקורונה

נתניהו הוסיף: "סיימתי עכשיו סיור יחד עם שר הביטחון בפיקוד העורף. התרשמתי עמוקות ממפעל תעשייתי שמוקם פה לקטיעת שרשרת ההדבקה. יש פה מאמצים גדולים, תיאום מלא גם עם משרד הבריאות וכמובן גם עם פרויקטור הקורונה הלאומי פרופ' גמזו. עובדים יחד עם ראשי הערים, עובדים בתיאום, ומנסים לייצר דבר שלדעתי לא קיים בעולם - זה יכולת של קטיעה ברמה גבוהה מאוד, בהיקפים גדולים מאוד". 

נתניהו גם התייחס לסערה שקמה בעקבות דברים שאמר בנו, יאיר, בראיון לתחנת רדיו מקומית, לפיהם הוא ואביו משתעשעים מתמונות "החייזרים בבלפור". "מדובר בהפגנות פוליטיות שמתודלקות על ידי השמאל, יש שם גם תופעות הזויות - ואני מניח שלזה הוא התכוון", אמר נתניהו. "אני חושב שכשיש רמה כזו של הסתה ולגיטמציה לעשות צעד כזה, זה צריך להדאיג את המדינה. מחליפים שלטון בקלפי, לא בשום דרך אחרת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר