מסתמן: קבינט הקורונה יבטל את הסגר בסופ"ש

קבינט הקורונה דן בנושא • פרופ' גמזו ומשרד הבריאות תומכים • בדיון קודם התנגד השר יזהר שי לפתיחה, למרות תמיכת שר הבריאות ושר הביטחון במהלך

ראש הממשלה וחברי קבינט הקורונה // צילום: חיים צח, לע"מ // ראש הממשלה וחברי קבינט הקורונה // צילום: חיים צח, לע"מ

בשעות אלה (שני) מכונס קבינט הקורונה המצומצם, וככל הנראה יגבש החלטה שתחזיר להיקף מלא את הפעילות העסקית המלאה בסופי שבוע. הדיון מתקיים משום שבדיון המוקדם שנערך אמש אצל נתניהו התנגד השר יזהר שי (כחול לבן) להסרת הסגר בסופי השבוע.

עמדתו של שי, שמשמש כמומחה הלא רשמי של כחול לבן לענייני הקורונה, מנוגדת לזו שהציג של בני גנץ, שביקש להפסיק את ההגבלות בסופי השבוע, בנימוק שבעלי עסקים סובלים מכך והם מפעילים עליו לחצים קשים.




לפי אדלשטיין,"אין טעם בחצי הריון", כלשונו ולכן אם אין סגר כללי בסופי השבוע, גם אין הצדקה לסגור רק את בתי העסק. עם זאת, אדלשטיין אמר כי הנושא ייבחן באופן מקצועי על ידי מטה משרד הבריאות.

חברת הכנסת יפעת שאשא-ביטון ביקרה בפתח ישיבת ועדת הקורונה את החלטת קבינט הקורונה שלא להסיר את הסגר על מרכזי הקניות בסוף השבוע האחרון. "בלתי נתפס שאנשי המסחר הפכו לבני ערובה של עניינים פוליטיים ממשלתיים ושכל הנושא הזה נדחה להיום", אמרה יושבת ראש הוועדה.

לקריאה נוספת: 

• האם אהוד ברק הוא המנוע מאחורי מחאת הדגלים השחורים? 

• אולמרט: "שרון רצה לכלול בהתנתקות 17 יישובים בגדה" 

• פרשנות: החשבון בין צה"ל לחיזבאללה נותר פתוח

במשרד הבריאות, הדעה הרווחת היא שאפשר להפסיק את הסגר על העסקים בסופי השבוע. עם זאת, השר יזהר שי, שמלכתחילה  היה זה שהעלה את הרעיון לסגרים בסופי שבוע, הסתייג מחידוש הפעילות העסקית. לדבריו הנתונים מראים שההתקהלויות במרכזי הקניות מהווים מוקדי הדבקה.



רוח המפקד, פרויקטור הקורונה רוני גמזו
רוח המפקד, פרויקטור הקורונה רוני גמזו

 

השר אופיר אקוניס, שהתנגד בממשלה לרעיון של סגר בסופי השבוע, אמר ל"ישראל היום" שהוא ״מברך על המלצת משרד הבריאות. "רעיון הסגר שהציע השר יזהר שי מכחול לבן היה מופרך מעיקרו. לרציונל  שלו שהסגר יסייע בהורדת התחלואה לא הייתה אחיזה במציאות מצד אחד, אבל פגיעה ודאית בכלכלה מהצד השני. טוב שהדבר הזה הסתיים״.

רוח הפרויקטור

היוזמה והנכונות של אדלשטיין לביטול ההגבלות בסופי השבוע נובעת בעיקרה משתי סיבות. האחת, המדיניות של הפרויקטור רוני גמזו שלא להקשות על הציבור במגבלות ולרכוש בכך את אמונו וציותו. השנייה: התחשבות בבעלי העסקים. 

הגישה של גמזו הינה קונצנזוס בקרב רה"מ, רה"מ החליפי, שר הבריאות ושר האוצר והם מתייצבים מאחוריו בהבנה שכדי לזכות בציות האזרחים להנחיות, יש לרכוש מחדש את אמונם. לפי מקורביו של רה"מ החליפי, בני גנץ, היוזמה שלו לביטול הסגר בסופי השבוע מגיעה מעבר לכך בזכות מכתב מרגש שנשלח אליו חתום ע"י עשרות בעלי עסקים שפנו לביטול הסדר בסופי השבוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר