בצק פוקצ'ה רך וחם העוטף מלית נוזלית ולוהטת של ממרח נוטלה או לוטוס זה פינוק השמור ליודעי דבר ועניין. הבצק הניטרלי בטעמו והנפלא במרקמו הוא השידוך המושלם למילוי המתוק והמוגזם הזה. נכון, שלב הכנת הבצק הוא ארוך, אך האפייה הזריזה והקצרה מספקת פרס נהדר לסבלניים שבינינו. לפניכם הקינוח שהתחיל ברשת "לנדוור" והפך להיות להיט, הידוע בשם רוזלך.
רוזלך במילוי נוטלה
מצרכים ל-30 יחידות:
- 3 כוסות קמח לבן או קמח פוקצ׳ה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 5 כפות שמן זית
- 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
למילוי:
- ממרח נוטלה (אפשר לגוון עם ממרח לוטוס במקום)
לקישוט:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר, שמים את כל מרכיבי הבצק למעט המים, מוסיפים שלושת רבעי כוס מים ומתחילים ללוש, אם יש צורך מוסיפים לאט לאט עוד מים עד שהבצק הופך לכדור גמיש ואחיד.
- לשים כ-10 דקות, מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים את הבצק כך שיצופה בשמן מכל צדדיו.
- מכסים ומניחים לתפוח במשך שעה וחצי.
- מקמחים קלות משטח עבודה ומוציאים את הבצק למשטח ומחלקים אותו לארבעה כדורים.
- משמנים מעט את פני הבצק, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-30 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-230 מעלות.
- מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן דק בעובי כ-2 מ"מ, ומורחים בנדיבות ממרח לוטוס או ממרח נוטלה, מגלגלים לגליל שמנמן.
- בעזרת סכין משונן או גלגלת פיצה חותכים לפרוסות בעובי כ-3 ס"מ ומסדרים על תבנית אפייה, ברווחים.
- אופים במשך 5 דקות, עד שהרוזלך תופחים יפה ומקבלים נגיעת צבע. האפייה המהירה בטמפרטורה גבוהה היא שתשמור על רכות ונימוחות המאפה.
- מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות וזוללים חם.