צילום: איי.פי - ארכיון // אבו מאזן והנייה. ינאמו בוועידה משותפת

הריבונות עוכבה - המאבק הפלשתיני נמשך

דיווחים פלשתיניים: אבו מאזן ואיסמעיל הנייה ינאמו בעצרת משותפת לפת"ח וחמאס נגד המהלך הישראלי • במקביל, שר החוץ המצרי נועד עם ראש הרש"פ

החלת הריבונות הישראלית בבקעת הירדן ובגושי ההתיישבות ביהודה ושומרון לא יצאה לפועל ב-1 ביולי, כמתוכנן. אולם למרות שהתוכנית נדחתה לעת עתה וטרם נקבע מועד חדש ליישומה, הפלשתינים ממשיכים במאבק לסיכולה.

לפי דיווחים בכלי תקשורת פלשתינים, בימים הקרובים תיערך בעזה עצרת משותפת של פת"ח וחמאס נגד מהלך הריבונות. לפי הדיווחים, בעצרת צפויים לנאום יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן וראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה. הנאומים של השניים יועברו באמצעות ועידת וידיאו.

ג'יבריל רג'וב, ראש מטה המאבק הפלשתיני בתוכנית הסיפוח ומזכ"ל הוועד הפועל של תנועת פת"ח, אישר לכלי התקשורת הפלשתינים את הפרטים: "סיכמנו עם חמאס כי נערוך בימים הקרובים עצרת משותפת ברצועה נגד תוכנית הסיפוח ועסקת המאה, שרוקמים ממשלת ישראל וממשל טראמפ תוך גזל אדמות של העם הפלשתיני".

ג'יבריל רג'וב // צילום: אורן בן חקון
ג'יבריל רג'וב // צילום: אורן בן חקון

ערב המועד שנקבע ליישום תוכנית החלת הריבונות הישראלית בבקעת הירדן ויהודה ושומרון נערכה ברמאללה מסיבת עיתונאים משותפת לפתח וחמאס, ובה נאמו רג'וב וסלאח אל עארורי, סגנו של הנייה, שדבריו הועברו בשידור וידאו מביירות. במהלך אותה מסיבת עיתונאים, הדגישו השניים את הצורך באחדות פלשתינית ופיוס בין פת"ח וחמאס לצורך בלימת תוכנית הסיפוח.

עוד בנושא:

• אבו מאזן והנייה שוחחו: "נדחה את העסקה וניאבק בה ביחד"

• חמאס: לתרגם את הצהרת אבו מאזן למעשים

• אבו מאזן: "הזהרנו את ישראל וארה"ב מסיפוח"

• רג'וב ובכיר חמאס בהצהרה: "השת"פ בינינו הוכיח את עצמו"; איימן עודה "השתתף"

כזכור, במסיבת העיתונאים המשותפת לפת"ח וחמאס שנערכה ברמאללה השתתף גם יו"ר הרשימה המשותפת ח"כ איימן עודה. השתתפותו של עודה בכינוס המדובר עוררה ביקורת חריפה נגדו במערכת הפוליטית בישראל, בעיקר מצד הליכוד ומפלגות הימין שאף דרשו להשעותו מהכנסת. ח"כ עודה דחה את הביקורת ומסר בתגובה כי הגיע למסיבת העיתונאים ברמאללה במטרה להתנגד לתוכנית החלת הריבונות ולתמוך בפיוס פנים-פלשתיני.

בתוך כך, שר החוץ המצרי סאמח שוכרי נפגש עם ראש הרשות הפלשתינית ברמאללה על רקע ההתנגדות לתוכנית הסיפוח. בהודעת משרד החוץ המצרי נכתב ששוכרי הביע את תמיכתו בזכויות הפלשתינים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו