מתכון לשבת: עוגת שזיפים של סבתא

פירות הקיץ בשיאם, ואי אפשר שלא ליהנות מההזדמנות ליצור מהם שלל עוגות ומאפים מתוקים ונפלאים לסוף השבוע

עוגת פירות קיץ היא העוגה האולטימטיבית לקראת שבת. פירות הקיץ בשיאם, הם מתוקים ויפי מראה ואי אפשר שלא ליהנות מההזדמנות ליצור שלל עוגות ומאפים מתוקים ונפלאים.

ואם כבר עוגת פרי, אז שתהא זו עוגת שזיפים של פעם, על בסיס בצק חמאתי ונימוח ומעוטרת בכתר של קצף לבן ואוורירי. בחרתי לשלב שזיפים ודובדבנים ולהעניק לה ניחוח ארומתי של סירופ שקדים.

צילום: משה בן שמחון

עוגת שזיפים ודובדבנים של סבתא

רשימת חומרים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:

  

לבצק:

2 כוסות קמח לבן

1 כוס אגוזי פקאן

1 כפית אבקת אפייה

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס  סוכר לבן

3 חלמונים

לפירות:

4 שזיפים חתוכים לפרוסות

20 דובדבנים מגולענים (אפשר להגדיל את כמות השזיפים במקום)

¼ כוס סירופ רוזטה

½ כוס ריבת דובדבנים או שזיפים

לקצף חלבונים:

3 חלבונים

¾ כוס  סוכר לבן

אופן הכנה:

לבצק: 

במעבד מזון טוחנים קמח, פקאן ואבקת אפייה לאבקה אחידה. מוסיפים קוביות חמאה וסוכר ומעבדים לפירורים. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק אחיד.

משטחים את הבצק בתחתית של תבנית, מורחים בריבת פרי. מערבבים את השזיפים עם הרוזטה ומניחים אותם בתבנית מעל תחתית הבצק. אופים 30 דקות, בתנור שחומם לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהשזיפים מבעבעים ומשחימים בקצוות. מוציאים את העוגה מהתנור.

לקצף: 

במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מורחים את הקצף מעל ומחזירים לאפייה של 25 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקצף תופח מאוד ומזהיב. מוציאים מהתנור (הקצף יחזור לנפח המקורי). מניחים לעוגה להתקרר לפני שמחלצים מהתבנית. שומרים במקרר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר