כל הפעילות של חברת התעופה אל על מושהית מהיום (ביעי) בעקבות החלטת טייסי החברה שלא להתייצב לטיסות.
ההחלטה מגיעה שלושה ימים לאחר שהתחלף יו"ר ועד טייסי החברה. ניר ראובני, היו"ר החדש, עומד ככל הנראה מאחורי המהלך, ומקורביו טוענים כי הוא "מושך את החברה למקום של פירוק". במידה והמצב ימשך בימים הקרובים: אל על תוציא את כל טיסייה לחופשה ללא תשלום.
צילום: ועד עובדי אל על
עיקר הפעילות של אל על כרגע היא טיסות מטען וטיסות נוסעים בודדות. קצת יותר ממאה טייסים עובדים, וכל השאר נמצאים בחל"ת. במידה ומאה טייסים אלה לא יופיעו אכן לטיסות, בחברה צפויים להוציא רבים מהם לחל"ת ולהתאים את מצבת הטייסים להיקף הפעילות, אם תהיה.
עוד בנושא:
המדינה בדרך להשתלטות על אל על
חברת אל על חוזרת לחיים?
מחדל: חולה בקורונה עלתה על טיסה מארה"ב
בחודשים האחרונים הצבת הטייסים מתבצעת בכל טיסה בנפרד, בשונה מתקופות שגרה בהן ישנה מערכת מסודרת. כעת הטייסים לא נענים לבקשות לאייש את הטיסות, ובכך מקפיאים הלכה למעשה את כל הפעילות של החברה.
אל על הודיעה כי נכון לעכשיו, הפעילות הסדירה של החברה מושהית עד סוף יולי וכך גם כל העובדים שנמצאים בחל"ת. לאור ההתפתחות המדאיגה של מצב התחלואה בישראל, ייתכן מאוד כי החלטה זו תוארך.
באל על טרם גיבשו מתווה להצלת החברה מול הבנקים. בחברה מקווים להשיג 400 מיליון דולרים שנחוצים לשמירה על הפעילות. נכון לעכשיו, מתנהלים מגעים מול משרד האוצר והבנקים והנושא עדיין לא קרוב לפתרון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו