העיתונאית רינה מצליח עוררה אתמול (שבת) שערורייה בתוכנית "פגוש את העיתונות", כשאמרה כי "תומכיו של נתניהו מתראיינים ואומרים: 'גם אם הוא יאנוס את הבת שלי, אני אצביע לו'".
חברת החדשות מיהרה לצאת נגד הדברים כבר אמש, ובתום בירור שנערך הבוקר עם המגישה החליט מנכ"ל חברת החדשות, אבי וייס, להשעותה למשך שבוע. היא לא תשתתף בפאנל "אולפן שישי" השבוע, ולא תגיש את "פגוש את העיתונות".
כאמור, בחברת החדשות מיהרו לצאת נגד הדברים ובהודעה מטעמם כתבו: "חברת החדשות מסתייגת מהאמירה החמורה של מגישת 'פגוש את העיתונות' רינה מצליח שהושמעה מוקדם יותר הערב".
רינה מצליח תתביישי!
השנאה החולנית שלך למצביעי הליכוד ולי הגיעה לתהומות חדשים, קודם קראת לנו עדר עיוור ועכשיו הגעת לשפל שאי אפשר בכלל לחזור עליו ואת עוד מתיימרת להיות ״עיתונאית״.
בושה וחרפה.— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) June 20, 2020
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב בחשבון הטוויטר: "רינה מצליח, תתביישי! השנאה החולנית שלך למצביעי הליכוד ולי הגיעה לתהומות חדשים. קודם קראת לנו עדר עיוור ועכשיו הגעת לשפל שאי אפשר בכלל לחזור עליו ואת עוד מתיימרת להיות 'עיתונאית'. בושה וחרפה".
ח"כ אבי דיכטר מהליכוד התייחס לדבריה של מצליח בציוץ שהעלה לטוויטר: "רינה, מה שלא מתועד לא קרה. חשפי את מקור האמירה או שתניחי את המפתחות מתפקידך כעיתונאית. לא נסבול הסתה חמורה שכזו נגד מצביעי הליכוד".
רינה, מה שלא מתועד לא קרה.
חשפי את מקור האמירה או שתניחי את המפתחות מתפקידך כעיתונאית.
לא נסבול הסתה חמורה שכזו נגד מצביעי הליכוד! pic.twitter.com/aMfsz8M5so— Avi Dichter אבי דיכטר (@avidichter) June 20, 2020
"רינה מצליח שגתה ובגדול", אמרה אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. "למילים יש משמעות אדירה והדרך שבה עיתונאית מעבירה מסר צריכה להיות לא פוגענית. מי כמוה, כעיתונאית ותיקה ומנוסה, יודעת זאת. האופן שבו בחרה מצליח להדגיש את נאמנות הבוחרים לראש הממשלה בהביאה ציטוט זה הוא לקוי, צובט וחסר רגישות מינימאלית. 1 מתוך כל 5 נשים עוברת אונס, וחוויה טראומתית ופוצעת זו היא אחת מהטראומות הקשות ביותר שאישה יכולה לעבור. ראוי שציטוט פוגעני זה לא היה נאמר ועליה להתנצל באופן חד וברור".
השתתף בהכנת הידיעה: יהודה שלזינגר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו