החלת הריבונות ביו"ש צריכה להיות קו פרשת המים ביחסים שבין הליכוד לכחול לבן

לאיש אין מושג מה עמדתם של גנץ ואשכנזי על המהלך, והרושם הוא שברירת המחדל שלהם היא לומר "לא" • אך עליהם להביא השקפת עולם אמיתית • דעה

צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת // גנץ ואשכנזי. "תומכי הימין לא יכולים לראות איך חלום הריבונות יוכשל בידי ראשי כחול לבן"

המסר הנחרץ שצריך להדהד לרמטכ"לים לשעבר הוא שעליהם להפנים את העובדה שהם חלק מממשלה בעלת אופי לאומי • תומכי הימין לא יכולים לראות את חלום הריבונות נגנז בידי ראשי כחול לבן • עד עכשיו לא ברור מה עמדתם העקרונית של גנץ ואשכנזי בנושא • דעה

החלת הריבונות צריכה להיות קו פרשת המים ביחסים שבין הליכוד לכחול לבן, והמסר הברור והנחרץ שצריך להדהד באוזני הרמטכ"לים לשעבר הוא: או שתתעשתו ותפנימו את העובדה שאתם חלק מממשלה בעלת אופי לאומי, או שהלחץ מלמטה ומהצדדים יביא לפתיחה מחודשת של ההסכם הקואליציוני ואפילו להליכה לבחירות. דבר אחד ברור: תומכי הימין לא יכולים לראות איך חלום החלת הריבונות יוכשל בידי ראשי כחול לבן.

עד עכשיו אין לאף אחד מושג מה עמדתם העקרונית של שר הביטחון ושר החוץ בדבר החלת הריבונות, והרושם המתקבל הוא שברירת המחדל שלהם היא לומר "לא" לכל רעיון או יוזמה שמגיעים מימין. בעיניים ליכודיות, המחזה בלתי נסבל. גנץ-אשכנזי, שנבחרו על ידי כת רק לא נתניהו להוביל את המערכה נגדו, מתגלים אט-אט כי מי שפועלים, או שמא מופעלים בידי סוכני יח"צ, לסכל את מדיניות הימין.

האם אנחנו שוב עדים למציאות שבה גנרלים נטולי דעה ואידיאולוגיה מכתיבים סדר יום ותוצאות מדיניות בהשראת גורמים חיצוניים? האם ייתכן שהזדמנות חייה של מדינת ישראל תוכרע על ידי פורום סבן? האם סבן, שתמך בהסכם הגרעין של אובאמה, האיש אשר הטיס במחלקה ראשונה עשרות בכירים ישראלים לפורום הנושא את שמו כדי להשפיע על הפוליטיקה הישראלית, משפיע שוב בשם חזונו של ברק חוסיין אובאמה?

בני גנץ וגבי אשכנזי ילמדו שכדי להפוך לפרפרי מדינאות בוגרים, הם צריכים להביא השקפת עולם אמיתית, שמגיעה מזהות אידיאולוגית עמוקה, ולא משופינג פוליטי שנועד להביא אותם לכיסאות עור הצבי במהירות האופטימלית.

עוד בנושא:

• גנץ בהתייחסות ראשונה למשבר התקציב

• התבהלה בשמאל סביב החלת הריבונות מזכירה את האיומים הריקים מפני "צונאמי מדיני"

• שר מכחול לבן: "לפיד, הצטרף לממשלה"

אשכנזי, שכפי הנראה משימתו הראשית בכניסה לממשלה היתה ונשארה השמירה על הפגר המצחין שטמון בכספות של פרקליט המדינה בצלאח א-דין. ייתכן שמשימה זו היא החשובה ביותר גם עבור בני גנץ, שענייני הממד החמישי עדיין לא הובהרו באופן מלא, וייתכן שגם לא יובהרו כל זמן שניסנקורן בונה לשיטתו חומת הגנה.

מול שתי משימות אלה של גנץ ואשכנזי - הכשלת הריבונות ושמירת הכספות - הפוגעות בכושר המשילות שלו, על הליכוד להגיב באופן ברור: עד כאן.

בליכוד לא יוכלו לראות איך שרים צעירים מדברים בגנות ראש הממשלה, איך מינויים למועצת תאגיד השידור הציבורי מבטיחים את שליטת השמאל החדגוני, איך שר משפטים הופך ליו"ר ועד פקידי המשפט במקום למנקה האורוות בצלאח א-דין, והחמור מכל - איך שני רמטכ"לים לשעבר הופכים לקבלני הביצוע של מתנגדי הריבונות ומכשילים את קביעת הגבול המזרחי של מדינת ישראל. במקרה כזה, אפילו קורונה לא תצלח לעמעם את קדחת הבחירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר