יעלון עקץ את גנץ: "הבנת את זה, בני?"

חברי כנסת מהשמאל-מרכז הגיבו בחריפות לדברי רה"מ כי מערכת המשפט "תפרה לו תיקים" • ניצן הורוביץ תקף את שרי הליכוד שהגיעו לתמוך: "חבורת לקקנים"

יעלון (משמאל) וגנץ (ארכיון) // יעלון (משמאל) וגנץ (ארכיון)

עם סיומו של הדיון הראשון בבית המשפט המחוזי שבירושלים בתיקיו המשפטיים של רה"מ בנימין נתניהו, תגובות חריפות בשמאל-מרכז על ההצהרה שנתן נתניהו במהלכה האשים את מערכת המשפט כי מדובר ב"תיקים תפורים". 

חבר הכנסת ניצן הורוביץ, יו"ר מרצ, רשם בחשבון הטוויטר שלו: "באתי לבית המשפט בירושלים כדי למחות על ההסתה המסוכנת של הנאשם מבלפור. הסייענים והמשת״פים של הנאשם מאיימים ומשתלחים,  כולל חבורת לקקנים שזחלה הנה מהממשלה, ואנחנו אומרים להם: נעמוד מולכם ומול השחיתות, בכל מקום, בלי לפחד".  

נתניהו בהצהרה מיוחדת בפתיחת משפטו // צילום: רויטרס

חבר הכנסת ושהב"ט לשעבר משה (בוגי) יעלון, ממפלגת יש עתיד- תל"ם, הסתפק בציוץ קצר שהופנה לשהב"ט הנכנס וראש הממשלה החלופי בני גנץ, לשעבר שותפו למפלגה, בו רשם: "הבנת את זה, בני? או שעדיין לא..."    

גם יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, הוציא הודעה בה נכתב: "ההשתלחות הפרועה והמסיתה של נתניהו בפתיחת משפטו היא הוכחה סופית למה נאשם בפלילים אינו יכול להמשיך לכהן כראש ממשלה".

חברת הכנסת מרב מיכאלי מהעבודה, הגיבה גם היא ורשמה: "לנתניהו עומדת חזקת החפות לגבי האישומים. לא עומדת לו שום חזקת חפות על האופן שבו הוא מלהיט יצרים, מנצל בנות ובני אדם רבים כל כך שנותנים בו אמון, קורע את החברה הישראלית לגזרים ומחרב את הדמוקרטיה שלנו. בכל אלה הוא אשם מאד. שום דבר לא ינקה אותו מזה". 

משפטו של נתניהו, המואשם בעבירות שוחד והפרת אמונים, החל היום בשעה שלוש בצהריים בבית המשפט המחוזי בירושלים. ח"כים רבים מהליכוד הגיעו לבית המשפט ועמדו לצידו של נתניהו בעת שנשא הצהרה מיוחדת בטרם נכנס לאולם הדיונים. בין הנוכחים היו השרה מירי רגב, השר יואב גלנט, השר אמיר אוחנה, ח"כ צחי הנגבי וח"כ ניר ברקת. 

בהצהרה מיוחדת טרם המשפט אמר נתניהו: "נציגי התקשורת אתם רוצים לצלם אותי במסגרת קמפיין 'רק לא ביבי', אני רוצה שהציבור יראה את כל התמונה ויידע את כל האמת. הציבור צריך לשמוע הכל ולא דרך כתבי החצר של הפרקליטות לכן הבקשה הראשונה שלי מבית המשפט היא לאפשר שידור חיי לאורך כל המשפט".

בהמשך קרא נתניהו: "פרסמו מיד את המסמך ששלח משרד המשפטים למבקר המדינה. אני דורש לפרסם את התמלילים של החקירות בהם השתמשו באמצעים עבריינים במטרה להדיח עדים שיפלילו אותי בעדות שקר". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר