הפרשת חלה היא מצווה מהתורה בה הצטווינו להפריש חלק מן העיסה ולתת אותה לכהן. המצווה המיוחדת הזו מכניסה שפע גשמי בפרנסה ושפע רוחני לכל אדם.
הפרשת חלה עם נעמה קדוש // צילום: עפר פריימן
נעמה קדוש, מנטורית לשינוי תפיסה בחיים, ואם לשישה ילדים, עורכת הפרשות חלה ומספרת: "כשאני עושה הפרשת חלה בביתי, אני מצליחה להרגיש חיבור עצום לנשמתי ולכלל עם ישראל. לכן בכל הזדמנות שיש לי אני עושה זאת בשידור חי כך שכל אחד יתחבר לעצמו ולעמו!".
"הכוח שלנו כעם מתחיל באחדות שלנו. היכולת שלנו להיות אחד למען השני גם בלי להכיר לעומק הוא הכוח הכי חזק שיש.
כולנו ריקמה אנושית חיה המחוברת כחוט השני ויוצרת מציאות של אחד, תבינו שיש לכל אחד מכם יש נשמה ענקית עם כוחות, עם עוצמות ויכולות! הרימו ראש! התחילו להעז! והיו מי שאתם חולמים להיות!כן, כן היום, לא מחר, לא בעוד שבוע ,היום!", היא אומרת.
עוד בנושא:
כך תכינו את עוגת השמרים של מיקי שמו
כמעט שבת שלום: 3 מתכוני פנקייק מעולים
נעמה, בעלת קבוצות לירידה במשקל דרך תודעה, מוסיפה כי היא "מאמינה בכל לב שחובה עלינו להגשים את החלומות הכי גדולים ולכל אחד יש גם את היכולת להגשים אותם".
המתכון לחלות של נעמה קדוש:
מצרכים:
• 1 ק"ג קמח מנופה
• 2 כפות שמרים יבשים
• 4 כפות סוכר
• 3/4 כוס שמן - כוס חד פעמית שקופה
• 1 כף מלח
• כ-3 כוסות מי ברז
הוראות הכנה:
• לשים את כל המצרכים היבשים בקערת מיקסר
• להוסיף שמן, מים
• בצד הקערה להניח 1 כף מלח
• ללוש במקסר עד שהבצק נהיה אחיד ואלסטי - כ-13 דקות במיקסר
• אחרי תפיחה של חצי שעה - לרדד במשטח משומן, לחלק ל-3 ולקלוע בהנאה
• לאחר מכן, יש להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה
• להתפיח שוב במשך 30 דקות
• למרוח על החלות ביצה טרופה
•לאפות בתנור מחומם מראש לחום 180 מעלות במשך כ-25 דקות - בטורבו
נעמה קדוש, גרה בגליל, נשואה ואם לשישה ילדים. במקצועה היא מנטורית לשינוי תפיסה בחיים ובעלת קבוצות לירידה במשקל דרך תודעה .