מפלגת הליכוד וחבר הכנסת מיקי זוהר עתרו הבוקר (ראשון) לבית המשפט העליון נגד פרסום חוות דעתו של היועץ המשפטי לכנסת, עו"ד איל ינון, בנוגע ליכולתה של הכנסת להקים ועדה שתדון בבקשת חסינותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בג"ץ הורה לינון לענות לעתירה עד יום רביעי הקרוב. בנוסף אליו, גם ראש הממשלה בנימין נתניהו והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט יאלצו לענות לעתירה עד לאותו המועד.
במסגרת העתירה, האשימו בליכוד את ינון בכך שהוא נגוע בניגוד עניינים בשל תפקידה של בת זוגו עו"ד עמית מררי בפרקליטות, שם היא משמשת כמשנה ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, ומעורבותה בהליכים שנעשו בפרקליטות במסגרת ההחלטה להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה.
העותרים טענו הציגו בעתירתם את הסכם ניגוד העניינים עליו חתמה מררי, בו התחייבה שינון "לא יהיה מעורב בטיפול בעניינים המצויים בטיפולה", במסגרתו גם ינון התחייב התחייבות דומה. העתורים שאלו האם "יתכן שיד אחת מחליטה על הגשת כתב אישום, ובמקביל היד השנייה מאשרת את הקמת וועדת הכנסת ולמעשה מנסה לסכל את בקשת החסינות שדנה, בין השאר, בדרך קבלת ההחלטה על הגשת אותו כתב אישום?", והוסיפו "הייתכן שיד אחת תתחייב שינון ימנע מכל דיון שנמצא בטיפול בת זוגו והיד השניה תטפל בעניין מרכזי – דיון בבקשת החסינות שהיועץ המשפטי לממשלה מהווה צד ישיר ונדרש בו?".
"לגרום לכך שמערכת הבחירות תעסוק בחסינות נתניהו"
בנוסף לכך, טענו בליכוד כי מטרת קידום הדיון היא "לגרום לכך שמערכת הבחירות לכנסת ה–23 תתמקד בנושא בקשת החסינות של נתניהו. אין חולק, כי הניסיון להקים וועדת כנסת, בעיצומה של פגרת הבחירות, נועד בעיקרו של דבר כדי למנוע את חסינותו של נתניהו".
במסגרת העתירה, בית המשפט מתבקש לתת צוו על תנאי ודיון שיערך באופן "הדחוף ביותר" וכן לבטל את חוות דעתו של ינון. "האם מישהו באמת מאמין שאם בת זוגו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הייתה נמנית על צוות ההגנה של ראש הממשלה היה מתאפשר לו לעסוק במישרין או בעקיפין בנין כלשהו הנוגע לראש הממשלה? האם כל הגורמים המשפטיים הרלבנטיים לא היו מזדעקים – ובצדק – ומונעים ממנו לעסוק בעניין?", שאלו העותרים.

"כל הגורמים המשפטיים היו מזדעקים". ראש הממשלה נתניהו ומיקי זוהר // צילום: אורן בן חקון
ההערכה: יקבע שאין למנוע הקמת ועדה שתדון בחסינות
כזכור, במהלך סוף השבוע העריכו גורמים בכירים בכנסת שינון יקבע בחוות הדעת המשפטית שיגיש היום יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין כי מוטלת עליו החובה לאפשר ליו"ר הוועדה המסדרת ח"כ אבי ניסנקורן (כחול לבן) לכנס את הוועדה על מנת שתוכל להתחיל לדון בהקדם האפשרי בבקשת נתניהו להעניק לו חסינות מפני העמדה לדין כל עוד הוא ח"כ.
אם אכן תתקבל חוות הדעת, ובג"ץ ידחה את עתירת הליכוד, דבר זה יאפשר לכחול לבן לכנס את ועדת הכנסת, שתדון בבקשת החסינות של נתניהו, ועל פי ההערכות תדחה את הבקשה, דבר שיוביל לפתיחת משפטו של ראש הממשלה.
"בריון בשליחות נמלט מאימת הדין"
במחנה הדמוקרטי תקפו את הגשת העתירה, וקראו לה מסע רדיפה "מאפיונרי". "מיקי זוהר הוא לא יותר מביריון בשליחות ראש ממשלה נאשם שנמלט מאימת הדין", נכתב בתגובת מפלגת השמאל.
"נתניהו שמנהל מסע רדיפה מאפיונרי נגד כל מי שעומד בינו לבין החסינות. מה שהתחיל ברדיפת אגף החקירות, עבר לרדיפת המפכ"ל, המשיך ליועמ"ש הכנסת, ואם לא נחליף את השלטון - הרדיפה תגיע לשופטי בית המשפט המחוזי. את המאפייה הזו צריך לסלק", הוסיפו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו