ראש בראש, נתניהו נגד סער // צילום: אורן בן חקון

נותנים את הקול: הדרמה בליכוד מגיעה לשיא

116 אלף בעלי זכות בחירה יקבעו היום: נתניהו או סער • סביבת נתניהו: "מצפים לניצחון בהפרש משמעותי" • מקורבי סער: "תהיה הפתעה גדולה" • התוצאות הסופיות: מחר בבוקר

ניצחון או תבוסה? הדחה או השפלה? נתניהו או סער? אף שמפלגות רבות זנחו את השיטה הדמוקרטית, ואחרי שנים ארוכות של בחירות מקדימות משמימות ומשעממות, בליכוד יערכו היום פריימריז כדי להכריע מי יעמוד בראשות התנועה - ראש הממשלה בנימין נתניהו או גדעון סער. 

 

 

בשעה 09:00 בבוקר ייפתחו 106 אתרי הצבעה בכל רחבי הארץ, שבהם יצביעו 116,048 מתפקדים בעלי זכות בחירה. ההצבעה תסתיים בשעה 23:00. 

מכיוון שצפוי יום גשום וסוער במיוחד, את יום הפריימריז מתכוונים שני המתמודדים להעביר בעבודה מהמטה (סער) ומהלשכה (נתניהו), ובהתאם לתנאי מזג האוויר ייצאו להסתובב בין הקלפיות. מכל מקום, סער הצליח להעיר את השטח ולקבל את תמיכתם של כחמישה ח"כים, ואילו נתניהו זוכה לתמיכה מרוב חברי הליכוד. 

בסביבתו של נתניהו אמרו אתמול כי "בניגוד למה שמצויר בתקשורת, ראש הממשלה לא תקף ולא דיבר נגד סער. הוא חרש את השטח, דיבר על העשייה שלו, הרגיש את הפעילים ושלהב אותם להביא לא רק ניצחון, אלא ניצחון בהפרש משמעותי". לדבריהם, "נתניהו לא מוטרד מהפריימריז, הוא לא יפסיד; הוא מדבר על לתרגם את ההתעוררות בפריימריז גם לבחירות הכלליות". מנגד, בסביבתו של גדעון סער אמרו אתמול כי "אנחנו מאמינים בחברי הליכוד. תהיה הפתעה גדולה היום, בעיקר בערים הגדולות".

 

הפריימריז בליכוד ב־2012 // צילום ארכיון: דודי ועקנין

 

שיעורי ההצבעה יוצגו בחמ"ל המרכזי שינוהל בכפר המכביה, ויפורסמו אחת לכמה שעות. התוצאות הסופיות יתפרסמו ביום שישי לפנות בוקר. ועדת הבחירות של הליכוד תפקח על כל מהלך ההצבעה ועל ספירת הקולות, בשקיפות מלאה מול מטות שני המועמדים. 

מנכ"ל הליכוד צורי סיסו אמר כי "הליכוד היא התנועה הדמוקרטית הגדולה בישראל. זה מחייב אותנו לקיים בחירות בשקיפות מלאה ובטוהר בחירות לטובת כלל מתפקדות ומתפקדי הליכוד. אני קורא לכל חברות וחברי הליכוד לצאת מחר, להצביע ולהשפיע - למען ניצחון הליכוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו