בדרך מאומן: ישראלים עישנו במטוס והיכו דיילת

שלושה בני משפחה נעצרו בתום קטטה בכניסה למטוס בשדה התעופה במולדובה • כעת מנסים בקהילה היהודית לדחות את משפטם – שצפוי להתקיים ביום כיפור

תמונת המחשה (למצולמים אין קשר לידיעה) // צילום: יהונתן שאול ,
תמונת המחשה (למצולמים אין קשר לידיעה) // צילום: יהונתן שאול

מאמצים בקהילה היהודית במולדובה לדחות משפט של זוג וגבר שחזרו מאומן והתפרעו במטוס, מכיוון שזה אמור להתרחש במהלך יום כיפור. בתום מאמצים משמעותיים הצליחו בקהילה להעבירם למעצר בית, אולם כרגע אמור המשפט להתרחש ביום הכיפורים עצמו. 

תחילת הסיפור ביום חמישי האחרון, אז הגיעו שלושה בני משפחה – בני זוג ואחיו של הבעל, למטוס בשדה התעופה במולדובה. ככל הנראה אחד מהם עישן סיגריה בכניסה למטוס וסירב לכבות אותה למרות בקשת הצוות. במקום התפתחה קטטה, וככל הנראה אחד הנוכחים היכה דיילת. בעקבות הקטטה נעצרו השלושה ונלקחו למעצר. 

זמן קצר לאחר מעצרם של השלושה החל רבה הראשי של מולדובה, הרב פנחס זלצמן, יחד עם הרב מנחם אקסלרוד משלוחי חב"ד באוקראינה לפעול לשחרורם. בעקבות התערבותם של גורמים שונים,  שוחררו העצורים במהלך השבת והועברו למעצר בית בקהילה האורתודוכסית תחת חסותו של רב הקהילה.

כעת מתברר כי משפטם של השלושה שנמצאים במעצר בית במולדובה אמור להתקיים ביום כיפור. השלושה כאמור הם חרדים ומשפט שיתקיים ביום כיפור אמור להוות בעיה חמורה עבורם. כעת, גורמים בקהילה היהודית מנסים להתערב ולסייע להם בהזזת מועד המשפט. 

לדברי הרב פנחס זלצמן רבה הראשי של מולדובה: "החוק המולדבי מאפשר להחזיק את העצורים במעצר 30 יום ללא משפט, ועל כן היה צורך לערב את הגורמים הגבוהים ביותר כדי לסייע לעצורים שישהו בסביבה מתאימה בשבת. הרשויות במולדובה מעריכים מאוד את הפעילות שלנו, מה שסייע להביא לשחרורם המהיר למעצר בית בקהילה היהודית". על פי ההערכה השלושה צפויים לקנס או אפילו למאסר בפועל. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר