כשמדובר באוכל, בעיקר אוכל מודרני, יש נטייה לחפש את המיוחד. את המנה שתלך איתך כמה ימים בבלוטות הטעם, ונדמה שהרבה מאוד מסעדות נופלות במקום הזה, במאמץ המופרז.
כשמגיעה מסעדה עם גב איתן מאחוריה, היא לא מחפשת לחדש לנו יותר מדי, אלא לעשות את מה שהיא יודעת בצורה הטובה ביותר. כשמדובר באוכל איטלקי זה חשוב פי כמה, הרי אם הפסטה לא טריה והפיצה לא נעשית במידה הנכונה בטאבון לא עשינו כלום.
כשמדברים על מסעדות עם גב איתן, אפשר בשמחה לכלול את רשת המסעדות האיטלקיות סרפינה, שנחתה לאחרונה בישראל. זו מסעדה שרבים מהסלבס בעולם אוהבים לפקוד, אולי גם הם רוצים את הפיצה שלהם מבלי להתחכם.
סרפינה התחילה את דרכה בניו יורק, ובהמשך התרחבה לכדי 14 סניפים ברחבי ארצות הברית. בהמשך פרצה לשבע מדינות נוספות ברחבי הגלובוס, בהן טוקיו, ריו דה ז'נרו ודובאי. כיום הרשת כוללת 37 מסעדות. בישראל היא פותחת כאמור את הסניף ה-38 שלה.
אם חשבתם שמדובר בקופי פייסט, לא כך הדבר. השף אבי בלינסקי, שהספיק לעבוד במטבחים של טאיזו וכתית, ועשה סטאז' במסעדת המשלן של שף מושיק רוט באמסטרדם, עשה השתלמות במשך כמה חודשים בסרפינה ניו יורק. הוא למד את הסודות המקצועיים והתאים את המנות לחיך הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים.
התפריט הוא איטלקי קלאסי. במנות הראשונות תמצאו פוקצ'ה מהטאבון עם סלסת עגבניות, שמן זית, בלסמי, ארטישוק צרוב, ריקוטה פרסקה, שמן זית ופלפל שחור, סלט פנזנלה, מבחר עגבניות, בצל סגול, מוצרלה, זיתים שחורים, קרוטונים וכמובן גבינת הבוראטה, שמונחת על ברוסקטה בגריל.
במנות הביניים אנחנו ממליצים לא לפספס את מנת פטריות היער, שצלויות בשמן עשבי תיבול, קוביות פולנטה ברוטב שמנת ואת הניוקי ארביאטה, רוטב עגבניות, שום, צ'ילי, שמן זית, זיתים שחורים. רק שימו לב שהוא מאוד פיקנטי, שתו קצת מים.
הפיצות שיוצאות מהטאבון דקות מאוד ומביאות איתן את הארומה האיטלקית. בין הפיצות תמצאו מרגריטה קלאסית, ארטישוק, פטריות, ירקות ועוד.
הפסטה נעשית במקום והיא מאוד טובה ומדויקת. גם העיקריות טובות מאוד ומתאימות לקהל הישראלי, כשתמצאו דג, פילה בקר והמבורגר שעשוי נהדר.
המסעדה בתל אביב, בניגוד לסניפים האחרים, מאוד גדולה והאווירה לא מעונבת אלא יותר חשוכה, אך היא מתאימה למשפחות. גם המיקום שלה, ברמת אביב לצד מסעדות חדשות נוספות הוא מסקרן.
המסעדה פתוחה להרצה עד אמצע נובמבר רק בשעות הערב החל מ-18:00, בימים שני-שבת (ראשון סגור). החל מאמצע נובמבר המסעדה תהיה פתוחה לקהל החל מ-12:00 בצהריים בכל ימות השבוע.
איינשטיין 10, רמת אביב. לא כשר
03-6579080
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו