לוחמים חות'ים לצד משוריין סעודי בתימן // צילום: רויטרס // לוחמים חות'ים לצד משוריין סעודי בתימן // צילום: רויטרס

"אלפי שבויים": החות'ים ארבו לשיירה סעודית

המורדים השיעים בתימן פרסמו תיעוד של מתקפה על כוחות הצבא הסעודי • החות'ים טוענים: "הרגנו חמש מאות חיילים"

עוד מכה קשה לסעודיה: החות'ים פרסמו היום תיעוד של מארב גדול שטמנו כוחותיהם לשיירה של הצבא הסעודי בצפון תימן, שם לטענתם הצליחו לשבות לא פחות מ-2,000 חיילים של צבא סעודיה. 

על פי הנראה בתמונות שפרסמו המורדים השיעים בתימן, עלה בידיהם לשרוף ולהשמיד מספר גדול של כלי רכב משוריינים של צבא סעודיה בשטח הררי סלעי וקשה לתנועה.

עוד בנושא:

ארה"ב מאשרת: הירי לסעודיה בוצע מעיראק

החות'ים יירטו מל"ט אמריקני

160 אלף הרוגים, רעב המוני ומגפות: האם מלחמת האזרחים בתימן בדרך לסיום?

"ישראל חיסלה בכיר במליציה החות'ית בתימן"

הלוחמים החות'ים צולמו כשהם עומדים בתנוחות ניצחון שונות על משוריינים סעודים. לצד תמונות הניצחון פורסמו גם תמונות של מאות כלי נשק אישיים שנתפסו על ידי המורדים השיעים במהלך המארב.

משוריין סעודי שנפגע מירי של החות'ים // צילום: רויטרס

חיילים במדי הצבא הסעודי ביידי החות'ים // צילום: רויטרס

תמונות נוספות מראות לוחמים שבויים, חלקם במדים של צבא סעודיה ואילו אחרים לבושים בביגוד אזרחי קל בלבד. מומחים העריכו ברשת הטלוויזיה הבריטית BBC כי רובם של השבויים, עשרות ככל הנראה ולא אלפים כפי שטוענים החות'ים, הם לוחמים מקומיים הנאמנים לממשלה התימנית היושבת בעדן. 

החות'ים טענו כי הרגו לא פחות מ-500 לוחמים של צבא סעודיה. בתמונות שפורסמו על ידי המורדים הפרו איראניים, נראו מספר גופות, בהן ככל הנראה של חיילים סעודים.

שבויים מוצעים על ידי החות'ים, זהותם לא ברורה // צילום: רויטרס
 


מורד חות'י, חייל סעודי הרוג ומשוריין שנפגע במארב // צילום: רויטרס

מדובר בפגיעה נוספת ביוקרתה של סעודיה לאחר מתקפת הטילים והמל"טים על תעשיית הנפט במדינה מוקדם יותר החודש. סעודיה מעורבת במלחמת האזרחים העקובה מדם בתימן כבר למעלה מחמש שנים אך לא הצליחה להביס את המורדים החות'ים, הזוכים לגיבוי איראני.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו