טראמפ על פגישה עם רוחאני: "נראה מה יקרה"

נשיא ארה"ב הגיע לכינוס עצרת האו"ם בניו יורק • כשנשאל על פגישה אפשרית בינו לבין נשיא איראן, השיב: "נראה מה יקרה"

הנשיא טראמפ. נכונות לפגישה עם רוחאני // צילום: רויטרס

נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ, שצפוי להגיע מחר (שלישי) לעצרת הכללית של האו"ם, לא שלל אפשרות של שיחה עם נשיא איראן חסן רוחאני, זאת על רקע המתח הגובר בין וושינגטון לטהרן לאחר תקיפת מתקני הנפט הסעודיים, שיוחסה למשטר האיראני. 

בתשובה לשאלה האם תיתכן פגישה בין השניים השיב הנשיא האמריקני: "נראה מה יקרה". 

הנשיא רוחאני, מצידו, הצהיר לקראת עצרת האו"ם כי "הקואליציה של איראן לתקווה ושלום במיצרי הורמוז תקרא לשלום אזורי המתבסס על שת"פ בין המדינות הערביות במפרץ". 

בסוף השבוע הכריז הנשיא טראמפ על סנקציות חדשות על הבנק המרכזי של איראן, אותן כינה כ"הצעדים הקשים ביותר שננקטו כלפי מדינה מצד ארה"ב".  

מזכיר משרד האוצר האמריקני, סטיבן מנוחין, אמר גם הוא לכלי תקשורת כי מדובר בסנקציות קשות משום שהבנק המרכזי של איראן היה "המשאב הפיננסי האחרון של הרפובליקה". 

הסנקציות הגיעו בתגובה לתקיפה של מתקני הנפט בסעודיה ע"י החות'ים בתימן, שנטען כי איראן עומדת מאחוריה. בתקיפה הופצצו מספר מתקני נפט, אשר גרמה לפגיעה קשה ביכולת ייצוא הנפט של ערב הסעודית ולעליית מחירי נפט חדה בעולם.  

שר החוץ האיראני, מוחמד ג'וואד זריף, הזהיר בתגובה לסנקציות האמריקנית כי "מתקפה על איראן מצד ארה"ב או סעודיה תוביל ל"מלחמה כוללת".

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר