ב"שבוע אסיה", שמתחיל היום (ראשון), ישתתפו מיטב המסעדות האסיתיות הפועלות בתל אביב, בהן בית תאילנדי, קאב קאם, יא-פן, צפרה, טופולופומפו, ניטן תאי, דיסקו טוקיו, מנטנטן, מון, נאם, והירו לבונטין, ויגישו מנות ברטרוספקטיבה למסעדות האסיאתיות בישראל.
מדובר במאכלים שנחשבו בעבר אקזוטיים ורחוקים התבססו בשיח המקומי הישראלי, וכיום הם כבר מהווים חלק בלתי נפרד מתפריטי מסעדות רבות ברחבי הארץ.
מסעדת ריקשה הייתה החלוצה שפתחה את הצוהר והביאה את המטבח הסיני לתל אביב. בשנת 1957 במלון צנטרל שברחוב טרומפלדור נפתחה המסעדה הקטנה. הגברת לו-צא הוציאה ממטבחה הקטן מנות סיניות שטרם נראו בישראל: לן-בן (פרוסות זעירות של צנון, כליות ובשר מעושן); טא-טה-או (מרק בשר); צ׳ו מיאן (אטריות עם תרד ובשר) וריון סה (קומפוט מפירות משומרים), היו רק חלק מהתפריט שניסה בכל כוחו להביא לכאן את המזרח הרחוק, בימים בהם חומרי הגלם עוד לא ידעו לטייל למרחקים.
62 שנים עברו מאז פתחה מסעדת ריקשה את שעריה. דה סינגינג במבו הייתה הבאה בתור ואחריה שטף את תל אביב גל של מסעדות סיניות שהגיע לשיאו בשנות ה-80 עם ין ינג של אהרוני, לוטוס בנאות אפקה, הסינית האדומה, פקין וכמובן לונג סנג, הסינית באלנבי 13.
מסעדת יאקימונו הביאה לישראל את הבשורה היפנית ובעקבותיה נפתחו מסעדות כמו טקאמרו, אונמי, אוקינאווה, קיוטו, סקורה, שיבויה ועוד רבות שנשאו שמות יפניים מובהקים והגישו בעיקר סושי ומנות שמותאמות לחיך הישראלי.
בגזרה התאילנדית, הייתה זו מסעדת בית תאילנדי של יריב ולק מלילי שהכתה בגונג בקול גדול והביאה את המטבח התאי האותנטי לסועדי העיר. עם השנים חומרי הגלם הגיעו ביתר קלות, והטרנד הנוכחי שדורש אוכל בריא, נקי, מותסס ומלא בטעמים הביא עמו בעשור האחרון צונאמי של מטבחי עילית שמגישים מנות מדרום מזרח אסיה - ובעיקר מסין, תאילנד, ויאטנם, יפן, הודו ומלזיה - באינטרפרטציה ישראלית עכשווית, כמו גם כאלו הנאמנים יותר למקור.
כעת, הגיע הזמן לחגוג את המטבחים הללו ואת האהבה של הישראלים למאכלים שמגיעים מדרום-מזרח אסיה. במשך ארבעה ערבים כאמור, יוגשו במסעדות האסיאתיות המובילות בישראל תפריטים מיוחדים שיעשו כבוד להיסטוריה של המטבחים האסיאתיים בתל אביב.
בערב הפתיחה של שבוע אסיה תתקיים ארוחה מיוחדת בחדר הפרטי של מסעדת הבית התאילנדי. בין המנות שיוגשו תוכלו למצוא פאד פריק פאו טאלה: שרימפס קריסטל, קלמרי, סקאלופ וסרטנים, מוקפצים עם פריק פאו ועוד מגוון מנות שעושות כבוד למטבח התאילנדי הותיק. מסעדת יא-פן של השף יובל בן נריה תגיש תפריט ספיישל שכולו מחווה לשף ישראל אהרוני, שאף יגיע לתקלט במסעדה פעמיים במהלך השבוע.
בגזרת אוכל הרחוב, מסעדת הירו לבונטין תגיש תפריט ספיישל של באנים ממולאים במיטב תבשילים אסייתיים אייקונים כגון באן שורט ריב באן ברווז קונפי בדבש, באן בקר סצ'ואן ועוד.
כל המנות תוגשנה לצד בירה קירין, היפנית החדשה של ישראל. קירין היא לאגר בהירה (5%), קיצית ומרעננת בעלת ארומה פרחונית וטעמי לתת נקיים.
שבוע אסיה, 8-11 בספטמבר (ערבים בלבד), ברחבי תל-אביב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו