צילום: דובר צה"ל

צה"ל חשף את הסוד האיראני: חיזבאללה הקים אתר המיועד לייצור טילים מדויקים

בתצלומי אוויר שפירסם דובר צה"ל נחשף אתר הנחשד כמקום להסבה וייצור של טילים מדוייקים באזור הבקאע הלבנוני • מצה"ל נמסר כי מדובר באתר לייצור אמצעי מלחמה בהובלת איראן וחיזבאללה • בימים האחרונים עסקו פעילי חיזבאללה בפינוי ציוד מהמתחם מתוך חשש לתקיפה

צה"ל פרסם היום (שלישי) תצלומי אוויר המראים כי חיזבאללה מקים אתר המיועד לייצור והסבת טילים מדויקים באזור הבקאע הלבנוני, בסמוך לעיירה נבי-שית.  מדובר צה"ל נמסר כי המתקן הוקם בשנים האחרונות כאתר לייצור אמצעי לחימה, בהובלת איראן וחיזבאללה. 

עוד הוסיפו כי לאחרונה מזוהה במתקן פעילות נוספת שנועדה להשמישו כאתר ייצור והסבה של טילים מדויקים. במסגרת פעילות זו מוקם פס ייצור לאמל״ח מדויק ומועבר ציוד ייעודי רגיש למתחם. 

באתר מספר מתחמים המיועדים לייצור מנועים וראשי קרב של טילים בעלי יכולת פגיעה בדיוק של כעשרה מטרים. לצורך ייצור הטילים, איראן מספקת מכונות ייחודיות, הדרכות לפעילי הייצור ומלווה באופן שוטף את העבודה באתר.  

תצ"א (תצלום אוויר) של אחד ממתחמי האתר לייצור והסבת טילים מדויקים של חיזבאללה / צילום:דובר צה"ל 

מטעם דובר צה"ל הוסיפו כי לאתר חשיבות עליונה למיזם הדיוק בראיית חיזבאללה, ובשל כך בימים האחרונים עוסקים פעילי הארגון בפינוי ציוד ייחודי ויקר מהמתחם, מתוך חשש מתקיפה במקום והעבירו אותם לנכסים אזרחיים בלבנון בהם גם נכסים בביירות. האתר מחולק למתחמים שונים: מתחם ייצור המנועים, מתחם בקרת איכות, מתחם ייצור חומרי נפץ לראשי קרב ומתחם לוגיסטי. 

עוד בנושא:

התשובה לפרוייקט הטילים של חיזבאללה 

נתניהו: "האיש בבונקר בביירות יודע בדיוק למה הוא שם" 

 

לפני כשבוע, במתקפת רחפנים בדאחייה המיוחסת לישראל, איבד חיזבאללה מכשור המיועד להקמת מפעל לייצור טילים ארוכים ומדויקים בלבנון. 

בתקיפה נפגע מערבל פלנטרי (מערבל תעשייתי במשקל של יותר משמונה טונות, שמשמש לערבול החומרים הרגישים שמשמשים בתהליך ייצור הדלק המוצק) וקופסת בקרה שמשמשת לשליטה במערבל. המכשור הוסתר בתוך קופסה גדולה, תמימה למראה, בחצר בביירות והיה בדרכו להתקנה במפעל הקבע - מן הסתם, באתר שנמצא מחוץ לטווח הפגיעה האפשרי. אם ההתקנה היתה מתבצעת, יכול היה חיזבאללה להיכנס לתהליך ייצור סדרתי של כמות בלתי מוגבלת של רקטות מדויקות לטווחים ארוכים, שהיו משנות דרמטית את האיום על ישראל. 

בתקיפה הושמדה קופסת הבקרה, והמערבל עצמו ניזוק. יודגש כי מדובר בציוד ייחודי ויקר, שנתון לפיקוח ולבקרה ונמצא ברשותן של מדינות ספורות בעולם בלבד. בלעדיו אי אפשר להקים פס ייצור לטילים מדויקים. בכך, למעשה, סוכלה לעת עתה כוונתו של חיזבאללה לייצר באופן סדרתי טילים מדויקים על אדמת לבנון ולהשתחרר מהצורך לשנע אותם בתהליך ארוך, מסובך ומסוכן מאיראן - דרך עיראק וסוריה - ללבנון.

"חיזבאללה סגר בסיסים בשל המתיחות"

בתוך כך פורסם ברשת הטלווזיה סעודית "אל ערביה" כי ארגון הטרור חיזבאללה סגר מספר גדול של בסיסים ופינה את מתקניו ברחבי המדינה במהלך המתיחות מול ישראל בימים האחרונים.

על פי הדיווח, חיזבאללה הפסיק את תוכניות האימונים עבור מיליציות שיעיות המשרתות תחת דגל הארגון בסוריה, זאת מחששש לתקיפה ישראלית. עוד נמסר כי גם תנועת הנוער "צופי מהאדי", של ארגון החיזבאללה, סגרה את מחנה הקית שלה בהרי הלבנון, מחשש לתקיפה ישראלית. הדיווחים טענו כי גם משרדים של הארגון ברובע הדאחיה נסגרו ועובדים התבקשו שלא להגיע למקום עבודתם. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו