בית המשפט התיר היום (שני) לפרסום כי המשטרה סיכלה פיגוע דקירה בעיר חדרה וכי כתב אישום יוגש היום נגד החשוד בתכנון המעשה.
המקרה החל כששוטרי סיור הבחינו בחשוד במהלך פעילות שגרתית בעיר חדרה. השוטרים הבחינו כי החשוד ישב באופן מעורר חשד בתחנת אוטובוס בשעת לילה מאוחרת ולפיכך פנו אליו ובקשו ממנו להזדהות בפניהם, בהתאם להוראות החוק.
מבדיקה ראשונית עלה, כי החשוד, תושב טול כרם בן 21 השוהה בארץ באופן לא חוקי ובמהלך נסיון תשאול שלף סכין וניסה לדקור את השוטרים.
החשוד נמלט מהמקום רגלית ובתום מרדף קצר, תוך והרחקת עוברי אורח שהיו בסביבה, נורה ברגלו לאחר שאיים באמצעות הסכין לפגוע בשוטר והוזהר על ידו לזרוק אותה. כתוצאה מהירי החשוד נפצע באורח קל - בינוני ופונה אל המרכז הרפואי הלל יפה בחדרה.
בחקירה משותפת שנעשתה על ידי היחידה המרכזית במשטרת ישראל, הודה החשוד כי כוונתו היתה לדקור חייל אשר יגיע לתחנת האוטובוס. מעצרו של החשוד הוארך מעת לעת והבוקר כאמור יוגש כתב אישום נגדו בבית המשפט המחוזי בחיפה בגין המיוחס לו.
מהמשטרה נמסר כי: "שוטרי משטרת ישראל ימשיכו לפעול בכל זמן ומקום באופן מקצועי ונחוש, על מנת לשמור של שלום הציבור ובטחונו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו