בחצי השנה האחרונה החלטנו לבחור את ארוחת הבוקר – שבת הטובה בישראל. סעדנו ב-15 מסעדות שונות, ביניהן מסעדות שף, בתי מלון, רשתות גדולות, דיינרים ועוד ועוד. אף אחד מאיתנו לא העלה על דעתו את ארוחת הבוקר שמגישה המסעדה המזרחית “ח’אלד עדווי” בנווה שאנן שבחיפה.
לפני כמה ימים פגשנו שף ישראלי שעובד ומצליח מאוד במזרח אירופה. סיפרנו לו על הפרוייקט שלנו והוא מייד שלף בביטחון: “עד שלא אכלתם ב”ח’אלד עדווי” בחיפה, אל תדברו איתי על ארוחות בוקר של שבת”!
בגלל שלי יש זיכרונות אדירים מהמסעדה הזו, גם אם מלפני 15 שנים, החלטנו לבדוק את הטיפ ההחלטי הזה ובשבת נסענו מתל אביב לחיפה, מצויידים בשמונה אכלנים שהסתקרנו מאוד מההמלצה הבלתי צפויה.

מה אספר לכם? זה מעבר למושלם! מקבץ כזה של טע מים, טריות, סלטים מעוררי התפעלות, בחיי שלא טעמתי מעולם.
את השולחן גדשו 15 סוגי סלטים כמקובל במסעדות מזרחיות, אבל שלוש דרגות מעל הדברים הרגילים. סלטי ירקות, עגבניות, שתלושה סוגי חומוס וטחינה מתובלים, חצילים, עגבניות, לבנה נפלאה, אבוקדו, ממולאים, פטריות, צ’יפס טרי ומופלא ועוד ועוד.
הספקנו להתעלף מהמבחר וכבר נחתו על השולחן מבחר חביתות ושקשוקות מכל הסוגים האפשריים - עיין, מקושקשת, שקשוקה תרד, שקשוקה גבינה, חביתות בגבינה, בפטריות, בעשבי תיבול.
הצמחונים שביננו דיווחו על הנאה צרופה.

בגלל שהשעה ביתה 11:30 בשת, היו ביננו מי שלא וויתרו על שיפודים וחיזקו את הארוחה עם לבבות, פרגיות, אנטריקוט, כבדים ועוד.
סעדנו 90 דקות והטעמים פשוט הפנטו אותנו. הכל היה טעים, מושלם עם חומרי גלם אדירים, עשוי ביד אומן ומוגש בשיא הלארג’יות.
אחרי מנוחה קצרה זכינו למגש כנאפה משובחת לצד בקלאוות וקפה שצחור אותנטי שהמתכון שלו נוצר בטורען.
“ח’אלד עדווי” ז”ל היה איש נפלא שנפטר מוקדם מדי. הכרתי אותו לפני שני עשורים כשנהגתי לפקוד את המסעדה פעמיים בשבוע. היה לו חיוך גדול, לב ענק ויכולת ניהול שקטה ובוטחת. בניו: אמג’ד ומוחמד ורב המלצרים עלי, ממשיכים להריץ את הקסם הקולינארי הזה בידיים בוטחות ונהנים מקהל של אלפי סועדים קבועים ומרוצים.
בכל שעה בה תגיעו, תבחינו מייד שזו אחת מהמסעדות המזרחיות הטובות בישראל ללא ספק. אם יוצא לכם להיות באזור חיפה בשבת בבוקר - תאמינו לי, הלסת שלכם תיפול אחרי כמה דקות ואתם תלעסו שם בדמעות של אושר.
