דיווחים בסוריה: "ישראל תקפה מטרות בדמשק ובחומס"

סוכנות הידיעות הממלכתית בסוריה מסרה כי כוחות ההגנה האווירית "יירטו מספר טילים" • הטלוויזיה הסורית דיווחה כי ארבעה אזרחים נהרגו בתקיפה

אש ועשן לאחר התקיפה בדמשק // אש ועשן לאחר התקיפה בדמשק

סוכנות הידיעות הממלכתית הסורית, "סאנא", דיווחה הלילה (שני) כי ישראל תקפה כמה יעדים צבאיים בבירה דמשק ובעיר חומס בצפון המדינה.

בתחילה דיווחו כלי התקשורת במדינה על סדרת פיצוצים עזים שהאירו את שמי הלילה בבירה ולאחר מכן פרסמה הטלווזיה הסורית הודעה לפיה יחידות הנ"מ של הצבא הסורי הפילו מספרות מטרות בקרבת הבירה ובסביבות העיר חומס. עוד דווח בטלווזיה הסורי כי ארבעה אזרחים נהרגו במתקפה, בהם תינוק. על פי הטענות בכלי התקשורת, הטילים חצו את שטחה האווירי של סוריה מכיוון הגבול הלבנוני. 

עוד פורסם כי בשל התקיפה כמה מבנים אזרחיים נפגעו ואזרחים נפצעו באורח קל מהדף. ארגון "משקיפים למען זוכיות אדם" בסוריה דיווח כי חיילים של צבא סוריה הובהלו לבית חולים בעקבות התקיפה. 

כלי תקשורת המזוהים עם המורדים דיווחו כי בין היעדים שהותקפו הייתה הדיוויזיה הראשונה של צבא סוריה, בה, על פי הטענות, משוכנים אנשי משמרות המהפכה האיראניים ואנשי מיליציות שיעיות המגובות על ידי איראן. 

היום פורסם כי רוסיה השלימה את פריסתה של סוללת מערכת ההגנה האווירית S-300 בצפון־מערב סוריה והציבה אותה באזור מייסף, לא רחוק מהערים חומס וחמה. מדובר באזור שעל פי פרסומים בעבר, הותקף על ידי חיל האוויר הישראלי. 

בצילום שפרסמה אתמול חברת אימג'סט נראים ארבעה קני שיגור של מערכת ההגנה האווירית, לצד שתי מערכות מכ"ם ייעודיות לנשק נגד מטוסים, שפרוסות באזור. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר