היום (ראשון) נגרטו שני מטוסים ותיקים ששירתו את "אל על" בשנים האחרונות. אחד המטוסים הוא בואינג 747 שנקרא על שם העיר ראשון לציון, והשני הוא מטוס 767 שנקרא על שם העיר רחובות. "רחובות" הוא המטוס שנפגע בתאונה עם מטוס של חברת "גרמניה", בחודש מרץ השנה.
כחלק מתהליך ההתחדשות בחברה, באל על החליטו להוציא מצי המטוסים שלהם את מטוסי הבואינג 767 כבר בחודש פברואר השנה, ומטוסי הבואינג 747 יוצאו משימוש לחלוטין לקראת סוף השנה. את המטוסים הללו יחליפו הדרימליינרים החדשים של החברה, שיטוסו ליעדים הרחוקים של אל על.
מטוס ה-747 שנגרט היום נרכש מסינגפור איירליינס לפני כ-11 שנים, והוצא משימוש בחברה כבר לפני כשנתיים, עם כניסת הדרימליינר הראשון לשירות. המטוס שימש עד כה כמעין זירת אימונים בנתב"ג, אך היום כאמור, לאחר הורדתו לגובה קרקע, הוא נגרט, ובימים הקרובים הפסולת של שני המטוסים תפונה ותועבר למחזור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו