השף המוכר ביותר במקסיקו מגיע לבשל בת"א

שף ג׳איר טלז, ממובילי המטבח המקסיקני החדש שמסעדתו היא מ-50 המסעדות הטובות בעולם, יתארח במסעדת איביי של השף אסף דוקטור • הארוחה כחלק מפסטיבל אוכל מקסיקני בחסות פטרון

צילום: קרדוסו // שף ג'איר טלז מגיע לבשל אוכל מקסיקני

שפים מכל קצוות העולם מגיעים עד אלינו כדי לבשל עם מיטב השפים המקומיים ויש בכך גאווה גדולה מאוד. משום שפסטיבלי האוכל הבינלאומיים הפכו לעניין שבשגרה, בולט בייחודו הפסטיבל המקסיקני המתקיים בימים אלה ממש.

זהו פסטיבל שמח ומשוחרר שמתמקד בחוויית הדור החדש של המטבח המקסיקני. שפים צעירים, מסעירים, שמגדירים מחדש את גבולות הקולינריה המקסיקנית המוכרת לנו.

זו הפעם הראשונה שהזרקור מופנה אך ורק לסגנון בישול זה, שדווקא מתאים עד מאוד לקהל הסועדים הישראלי. חוצפתו ועוקצנותו של המטבח המקסיקני שונים בתכלית מזה של המטבח הישראלי והם מאופיינים בארומות שונות וחומרי גלם זרים. אך קו האופי הזה, של אוכל נועז ובלתי מתפשר, מתיישב נפלא במחוזותינו.

היבט נוסף ונהדר הוא בחירת המסעדות המארחות. לא עוד מסעדות שף מפונפנות כי אם מוסדות אוכל צעירים, בועטים ומחוזרים. על כך יש להריע לשף אסף דוקטור (האחים, דוק, אייבי) שהיטב ללהק את שף עינב אזגורי מקפה נורדוי, שף מושיקו גמליאלי מבר 51 ואת עצמו, כמובן. דוקטור מבשל כבר שנים עם השפים האורחים באירועים שונים בעולם והיכרותו עם יצירתם תרמה באופן ניכר לייחודיות המיזם.

שלושת השפים האורחים הם ממובילי המטבח המקסיקני המודרני - חואקין קרדוסו, תומס ברמודז וג'איר, שהמסעדה שלו מופיעה בטופ 50 העולמיות.

Ceviche and carrot leche de Tigre של שף חואקין // צילום: קרדוסו

במהלך השבוע, הציג כל שף אורח את הפרשנות הייחודית שלו למטבח המקסיקני במסעדה בה הוא מתארח, תוך שילוב בין חומרי גלם מקומיים וייחודיים שהביא עמו ממקסיקו. הארוחות מלוות בתפריט קוקטיילים עשיר וייחודי על בסיס טקילה פטרון שנרקחו במיוחד עבור האירוע ביחד עם המיקסולוג אליעד זמיר, שגריר המותג פטרון בישראל, נותנת החסות לאירוע. 

היום (ראשון) שף ג׳איר טלז (Jair Tellez), מהשפים החשובים והמוכרים במקסיקו וממובילי המטבח המקסיקני החדש שמסעדתו היא מ-50 המסעדות הטובות בעולם, יתארח במסעדת איביי של השף אסף דוקטור.

כאמור, פסטיבל הקולינריה המקסיקני הינו יוזמה של השף אסף דוקטור בשיתוף עם אלון הדר וחמוטל איינהורן החוקרים את המטבח המקסיקני מזה זמן מה ועובדים על הפקת הפסטיבל בארץ כבר למעלה משישה חודשים.

״המטבח המקסיקני עבר מהפכה בעשור האחרון ועלה על מפת הקולינריה העולמית עם מסעדות כמו פויול (Pujol), קווינטוניל (Quintonil) ולאחה (Laja) של ג׳איר טלז שממוקמות בטופ העולמי של עולם המסעדנות, אבל לא רק. במקסיקו היום יש לא מעט שפים ושפיות צעירים שלמדו במוסדות הבישול הטובים בעולם והתמחו במסעדות עילית מודרניות. באמצעות טכניקות הבישול שלמדו וחומרי גלם מקסיקניים מקומיים, הם נותנים פרשנויות ייחודיות למנות מקסיקניות מסורתיות בנות מאות שנים״, מסבירים אלון הדר וחמוטל איינהורן.

 

אירועי הערב במסעדת אייבי:

השף ג׳איר טלז (Jair Tellez),  יתארח במסעדת איביי של השף אסף דוקטור.

אייבי, לינקולן 16 תל אביב. טלפון להזמנות: 03-7775161.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר