שנה וחצי אחרי שבבית הכנסת המרכזי הרפורמי של ניו יורק הטילו חרם על שיריו של הרב שלמה קרליבך, במסגרת קמפיין #MeToo, תשיר נשמה, בתו, משיריו במקום.
הרבנית אנגלה בוכדאל הכריזה על החרם בשנה שעברה, זאת לאחר שבשנה שעברה פורסמה כתבה שבה טענו ארבע נשים כי הרבי המזמר הטריד אותן מינית. בעקבות ההכרזה נמנע בית הכנסת משירת המנגינות והשירים שלו, אתגר לא פשוט במיוחד בהתחשב בעובדה שהיום רוב השירים והמנגינות בקבלת שבת נוצרו על ידיו.
לאחר ההודעה הדרמטית הודתה נשמה קרליבך עצמה בריאיון בטיימס אוף ישראל כי אביה אכן פגע בכמה נשים. באותה נשימה היא ציינה גם את עדינותו, הנהגתו ויחסו הטוב עם נשים רבות אחרות.
כעת, בצעד יוצא דופן, החליטו בבית הכנסת לבטל את החרם, גם אם בצורה חלקית בלבד. נשמה קרליבך תופיע עם להקתה ותשיר שירים מאלבומה האחרון "תאמין" וכן תשיר את אחד משיריו של אביה יחד עם הקהילה.
"הרבנית אנגלה החליטה לפעול על פי מה שהרגישה לנכון, ואני כל כך מודה לה על כך שהיא מאפשרת לי להופיע", אמרה קרליבך ג'וניור לסוכנות הידיעות JTA. "היחס לנשים הוא מה שעשה את ההבדל. המטרה שלי היא להעביר מסר של סולידריות". בית הכנסת סירב לאשר או להכחיש את הפרסום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו