"סיפורה של שפחה", עונה 3, HOT VOD
גם אם מעולם לא צפיתם בסדרה הזאת, די פשוט להסביר מה הסיפור של "סיפורה של שפחה". למעשה, לאורך רוב פרקי שתי העונות הראשונות נדמה היה שהרעיון המרכזי הוא לייצר סדרת דרמה ריאליסטית, שהיא התגשמות הסיוטים הכי גדולים של המין הנשי. היה לכם ספק לרגע שזה לא יעבוד?
בלי להזכיר ספוילרים, אפשר לומר כי לאורך הפרקים הצליחו היוצרים לדחוף לתוך הסדרה (שמבוססת על ספר של מרגרט אטווד) את כל החרדות, החששות, הטראומות והפחדים האפשריים של נשים לאורך ההיסטוריה האנושית. ברפובליקת גלעד, שבה מתרחש הסיפור, הכל מותר והכל נכנס לעלילה: אונס, השפלות, כאב, איבוד זכויות ושליטה על גופן, חטיפת ילדים, מילת נשים, כריתת איברים, סקילה, תלייה על עצים או הוצאה להורג בטביעה. אהה, וכדאי לציין שמדובר בחלק זעום ממה שמתבצע שם, וזה עוד תיאור עדין ומצונזר של האירועים "תחת עינו".
זאת הסיבה ש"סיפורה של שפחה", שחזרה בעונה שלישית, היא סיפור הצלחה בינלאומי. היא אכזרית, אבל מצליחה להעביר למסך את כל הפחדים האנושיים מדברים שקרו, קורים או עלולים לקרות לנשים על פני כדור הארץ. לצורך כך היא מפעילה אצל הצופים (ובעיקר אצל הצופות) את כל בלוטות הרגש, לוחצת על חרדות בעזרת סצנות איטיות - לפעמים אפילו בסלואו־מושן, לעיתים בכלל בלי סאונד - ואז מבעירה הכל. יבורך הפרי.
יוצרי התוכנית הסבירו כי יכול להיות שהם קצת עברו את גבולות הזוועה. בראיונות לקראת תחילת העונה החדשה הם סיפרו כי לקחו לתשומת לבם את התגובות שקיבלו מצופים רבים, וכי בכוונתם לספק כעת עונה קצת פחות אלימה ומעט יותר אופטימית, עד כמה שזה אפשרי במציאות הטלוויזיונית שהם בראו.
בגלעד, לאינדיבידואל אין חשיבות והוא נועד רק לשרת את הקבוצה כולה, שמטרתה לשרת את האלוהים. במציאות של רפובליקת גלעד, לנשים אסור לקרוא או לכתוב, בוודאי שלא את ספרי הקודש, והדבר נתפס כבגידה אידיאולוגית - מה שכמובן ייצר לא מעט קונפליקטים והתרחשויות שעזרו להניע את הדמויות המובילות. לפחות לפי התקדמות הסיפור בסוף העונה שעברה, ובפרק הראשון של העונה השלישית, ניכר שהסדרה מתחילה לקבל וייב חדש. הנשים מתחילות להתפכח ולצבור כוח, ואם מתאמצים - ניתן אפילו לאתר שם בין השמלות האדומות, המצנפות הלבנות והמבט הכנוע בעיניים, גם איזה שביב של תקווה.
ואם אתם עדיין תוהים איך "סיפורה של שפחה" כל כך מצליחה, אז תביטו לצדדים. מ"צעדת השרמוטות" דרך איסור הפלות בארה"ב, ועד החזון של סמוטריץ' וחבריו למדינת הלכה, דרך אלימות שגרתית נגד נשים ועד מעמדן בחברה האנושית והאפליה המגדרית ההיסטורית; זה מדהים שיש נשים שמצליחות לשרוד את הצפייה בעולם הדיסטופי של רפובליקת גלעד בלי חבילת כדורי קלונקס וחבית של גלידה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו