שף שגב משה היה נרגש מאד אתמול (ראשון) להשיק את גרסת 2019 של המסעדה שלו שגבארט בהרצליה, עבורו זה ציון דרך לחגיגות ה-14 למסעדת השף שלו בהרצליה פיתוח, ולאחר חמש שנים מאז שהשיק במקום את #שגבארט.
"הענף שלנו לא פשוט, מורכב, התחרות הלא פוסקת היום", אמר בתחילת הארוחה. "עם יותר מ-30 שנות ניסיון, אין זכות לנוח על זרי הדפנה, ואם לומר את האמת אני משועבד ליצירה, מחויב לה כל יום מחדש - ואני אוהב את זה. אני מחפש רעיונות, השראות בכל מקום, אחרי 14 שנות פעילות של המסעדה אני חייב ליצור ולחדש כל הזמן, כאילו אני עושה את זה בפעם הראשונה, זה גדול ממני".
בתחילת דרכה של המסעדה היא נחשבה לפורצת דרך בכל הקשור לחוויית בילוי בישראל, עם שימוש בכלים לא שגרתיים. בהמשך היא הציעה לסועדיה אמנות על הצלחת עם תמונות תלת ממדיות עליהן הונחו המנות, וכעת היא לוקחת את האמנות צעד אחד קדימה במיצגי אוכל רבגוניים ומסקרנים על השולחן.
הקו של המסעדה "אינסטגרמי" ומצטלם היטב. במבחן הטעם רוב המנות לא נופלות ממבחן המראה, המנות מתובלות היטב, חלקן מלוחות מעט ממה שיכלנו להכיל, אך בציון הכללי מדובר בחוויה קולינרית שלא כדאי לפספס.
המקום משדר שפה קולינארית אמנותית חדשה, תפריט עדכני ועיצוב מודרני וחדש. אחת מהמנות החדשות והיפיפיות היא "קן ציפורים" מעוטר בצמחייה ובפרחים הטומן בחובו סלט חגיגי הנגלה בעת הרמת הקלוש.
בראשונות יש "צדפות מאורז תפוח" עם קרפצ'יו פילה בקר המונחות על חלוקי נחל שחורים, סלט ים-תיכוני - זוקיני, עגבניות שרי, ענבים ירוקים, גבינת לאבנה, זיתי קלמטה וטוויל חיטה זעתר (66 שקלים), מרק חצילים - קרם קטיפתי של חצילים קלויים, שמנת, טימין, שמן כמהין ויוגורט (68 שקלים).
מנה מופלאה שמומלץ מאד להזמין וזכתה לביקורות מצויינות בקרב הטועמים היא ריזוטו - פורטבלו, בצל בתנור, כרישה, שאלוט, פרמז'ן, חמאה, בזיליקום, שום ופסטה שחורה (71 שקלים). מנה זה מוגשת בפסל מיוחד עם כף יד.
בגזרה הבשרית מוגש פילה בקר/סטייק עוף בקארי - קרם קארי אדום, בוקצ'וי מגריל פחמים, פאפאיה, גזר וקרם תפו"א (78/98 שקלים), פילה בקר/סטייק עוף בקארי - קרם קארי אדום, בוקצ'וי מגריל פחמים, פאפאיה, גזר וקרם תפו"א (78/98 שקלים) ופילה בענן - פילה בקר, קרם תפוח אדמה, רוטב יין והיביסקוס (98 שקלים).
על עיצוב המסעדה החדשה בהרצליה פיתוח הופקד מעצב הפנים גיא סירוטה, שתכנן יחד עם השף שגב משה את החלל החדש. "המטרה שרציתי להשיג היא מעטפת שתייצר במסעדה אווירה של סטייל ואומנות, כפי שיש באוכל של שגבארט. על כן, חיפשתי ברחבי אירופה שלל פסלים וחפצי אמנות בצבעי שחור וזהב שיונחו בנישות המרובעות על הקיר המרכזי וברחבי החלל, אותן בחרנו להאיר בגוון צהבהב שמעניק מצד אחד אווירה יוקרתית ומצד שני מייצר חום נעים", לדברי סירוטה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו