לאחר המתקפה בבגדד - טראמפ מאיים: "אם איראן רוצה להילחם, זה יהיה הסוף שלה"

הרקטה ששוגרה לסביבת השגרירות האמריקנית בבגדד - ככל הנראה על ידי מיליציות הנתמכות על ידי איראן - הביאה לשיא חדש את המתיחות בין וושינגטון לטהרן • העובדה שלא היו נפגעים באירוע עשויה לדחות את העימות, אולם המסר מהבית הלבן ברור: כל האופציות על השולחן

צילומים: AP ו-EPA

אחרי המתקפה - הגיעה התגובה: הנשיא האמריקני דונלד טראמפ איים הלילה (ראשון) על איראן וצייץ בטוויטר כי "אם היא רוצה להילחם, זה יהיה הסוף שלה. לעולם אל תאיימו על ארה"ב שוב!".

בראיון ששודר מאוחר יותר במהלך הלילה ב"פוקס ניוז", אמר הנשיא טראמפ כי הסכם הגרעין של אובמה היה "מופע אימים".  הוא הוסיף כי "אני לא רוצה להיכנס למלחמה, אבל לא נוכל לאפשר לאיראן לפתח נשק גרעיני. אי אפשר לתת לזה לקרות. הם לא יכולים לאיים עלינו".

האיום פורסם לאחר שמוקדם מוקדם יותר, כלי התקשורת בעיראק דיווחו על ירי של טילים לעבר השגרירות האמריקנית בבירה בגדד. על פי דיווחים בסוכנות הידיעות רויטרס, נשמעו פיצוצים ברובע הממשל בבירה.

על פי הטענות, פיצוץ עז נשמע ב"אזור הירוק, רובע הממשל והדיפלומטיה של בגדד הנמצא תחת אבטחה מיוחדת. לפי דיווחים בעיראק מקור הפיצוצים סמוך לשגרירות ארצות הברית, מקורו ברקטות קטיושה ששוגרו לעבר מבנה השגרירות.

עוד בנושא:

• פומפאו נחת לביקור חירום בעיראק

• על רקע המתיחות בין ארה"ב לאיראן: חבלה מסתורית בכלי שיט במפרץ הפרסי

• סעודיה: מורדים חות'ים הנתמכים על ידי איראן תקפו שני מתקני נפט בלב המדינה

• בכיר עיראקי רמז: פומפאו ביקר בבגדד בשל התרעה ישראלית

לפי משרד ההגנה בבגדד ומטכ״ל הצבא העירקי מדובר בירי של רקטת קטיושה אחת לעבר "האזור הירוק" בבגדד שם ממוקמת שגרירות ארהב ושגרירויות נוספות. הרקטה התפוצצה סמוך למתחם השגרירות האמריקנית. לא היו נפגעים. נגרם נזק קל לרכוש.

דונלד טראמפ // צילום ארכיון: אי.אף.פי

שגרירות ארה"ב בבגדד // צילום ארכיון: רויטרס

בשבוע שעבר נודע כי ארצות הברית פינתה מנציגותה בעיראק עובדים לא חיוניים, דבר שהביא לפינוי של צוותים דיפלומטיים ממדינות אחרות. גם חברת אקסון מובייל פינתה עובדים משדות הנפט שלה. 

על פי הנטען בכלי התקשורת העיראקיים, החשד בירי נופל על מיליציות שיעיות פרו איראניות הפעילות במדינה וזוכות לתמיכה נרחבת בקרב האוכלוסייה השיעית והממשל במדינה. 

בשבוע שעבר פורסם כי מדינת ישראל הזהירה את ארצות הברית מפני ירי טילים של המיליציות הפרו איראניות לעבר מטרות אמריקניות בעיראק, זאת בזמן ביקורו של מזכיר המדינה פומפיאו. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר