מאבק הפנימאים: "אין מיטות אפילו בפרוזדור"

הפנימאים יוצאים למאבק בגלל עומסים יוצאי דופן במחלקות • 111 אחוזי אשפוז ומחסור של מאות מומחים • מובילים את התפוסה: איכילוב ורמב"ם

עומסים גם בפרוזדור של בתי החולים // עומסים גם בפרוזדור של בתי החולים

לא עומדים בעומס: תפוסה ממוצעת של 111 אחוזי אשפוז, מחסור של יותר מ־300 רופאים מומחים וחולים רבים שמאושפזים במסדרונות - כך נראה מאבקם של הרופאים הפנימאים למען המטופלים שלהם, זה השבוע השני.

מדו"ח התפוסה היומי של משרד הבריאות עולה כי התפוסה במחלקות הפנימיות באיכילוב עמדה על 229%, ברמב"ם על 192%, בהדסה עין כרם על 162%, בהר הצופים על 157% ובביה"ח מאיר על 128%, ויותר ממחצית החולים שנזקקו להנשמה (283 חולים מתוך 569 מונשמים) לא אושפזו במחלקה לטיפול נמרץ מחוסר מקום. רובם אושפזו במחלקות הפנימיות.

"העומסים מטורפים. לאורך ארבעת השבועות האחרונים אנחנו בתפוסות של יותר מ־100 אחוז כל הזמן. אנחנו פותחים את הבקרים בלי שום מיטה פנויה, אפילו לא בפרוזדור. זה מקשה לטפל בחולים באופן ראוי, רציף, מקצועי ואנושי", אומרת ד"ר חגית יונת, מנהלת מחלקה פנימית א' בשיבא. "אנחנו עושים מאמצים כבירים והצוות מתאמץ מאוד לתת טיפול טוב ומסודר, אבל זה קשה מאוד". לדברי ד"ר יונת, גל הקור השבוע צפוי להביא איתו עוד מטופלים ועוד עומס למחלקות. 

וכך זה נראה בפועל לפי דיווחי מנהלי המחלקות: בפנימית ח' ברמב"ם אושפזו אתמול בבוקר 39 חולים, כאשר התקן במחלקה הוא עבור 36 חולים. עוד שישה מטופלים הועברו במהלך היום מהמיון, וחמישה מהמאושפזים במחלקה הם חולים מונשמים. בפנימית א' בבילינסון למרות שהתקן עומד על 38 מאושפזים, היו אתמול בבוקר 45 חולים, מהם ארבעה מונשמים ועוד שבעה חולים המתינו במיון.

פרופ' אבישי אליס, יו"ר האיגוד הישראלי לרפואה פנימית ומנהל מחלקה פנימית בבילינסון: "משרד הבריאות לא מדבר איתנו. יש לנו תוכנית וביקשנו להיפגש ולהציג אותה כבר לפני יותר מחצי שנה. עד כה לא שמענו מהם דבר. השטח לא יכול להכיל עוד את המצב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר