בליכוד פנו ביום שלישי האחרון לכמה מראשי הקואליציה, בניסיון להוריד את אחוז החסימה, בטרם נודע על כוונת השרים בנט ושקד לפרוש מהבית היהודי ולהקים מפלגה חדשה. אלא שאותם גורמים בקואליציה התנגדו למהלך; כך נודע הבוקר (ראשון) ל"ישראל היום".
בנט ושקד עוזבים את הבית היהודי ומקימים מפלגה חדשה // צילום: משה בן שמחון
בעקבות כך, יו"ר סיעת המחנה הציוני ומרכז האופוזיציה יואל חסון הגיב: "הניסיון של הליכוד להוריד את אחוז החסימה הוא עוד מהלך היסטרי של ראש ממשלה שמפחד להפסיד. אנחנו מתנגדים למהלך הזה ולא נאפשר את העלאת החוק הזה למליאה".
יו"ר סיעת מרצ תמר זנדברג מסרה: "מרצ לא תהיה כלי שרת בידי הימין המפוחד ולא תיתן את ידה לגחמות של הליכוד שמשנה את חוקי הבחירות והדמוקרטיה כל פעם לפי חרדותיו. אם במקרה חשבו בליכוד להישען על מרצ, שיחשבו שוב". זאת בעקבות דיווח בחברת "החדשות" כי בליכוד פנו גם למפלגות האופוזיציה בניסיון להעביר את התיקון לחוק".
מפץ בימין - סיקור נרחב: בנט ושקד עוזבים את הבית היהודי • "עשו סיבוב על הציונות הדתית" • נפתלי בנט יהיה יו"ר "הימין החדש" • הולכים על כל הקופה: הימור חייהם • אושר הפילוג מהבית היהודי: "הימין החדש" של בנט תשתמש בפלטפורמה של צל"ש • הקרב על הבית היהודי נפתח: אלי בן דהן ומוטי יוגב יתמודדו על ראשות המפלגה
בתוך כך, השרים בנט ושקד ישתתפו בדיון על התפלגות סיעתם מהבית היהודי בוועדת הכנסת. השניים צפויים להיפגש היום עם פעילים מרכזיים במפלגת הבית היהודי, בניסיון לגייס את תמיכתם במפלגת "הימין החדש".
כזכור, הקרב על הנהגת הבית היהוד נפתח הבוקר. סגן שר הביטחון אלי בן דהן וח"כ מוטי יוגב הכריזו על התמודדותם על ראשות המפלגה הדתית-לאומית. הרב חיים דרוקמן, מראשי הציונות הדתית, קרא לציבור הדתי לאומי להצביע רק לבית היהודי והוסיף כי מפלגתם של בנט ושקד נועדה לבוחרים אחרים.
בראיונות לרדיו החרדי "קול ברמה", אמר אלי ישי כי הוא מקווה לאיחוד בין המפלגות התורניות כדי למנוע את חוק הגיוס. ח"כ בצלאל סמוטריץ' אמר לתחנת הרדיו כי הדיווח על בלוק טכני של "הבית היהודי" ו"הימין החדש" חסר בסיס.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו