בקמפיין מימון ההמונים שהסתיים הלילה (שלישי), גייס ארגון JCW ושלוחתו הישראלית, "לא תשתוק", למעלה ממיליון דולר. הארגונים, שהתאחדו לאחרונה במטרה להילחם בעבריינות מין במגזר החרדי, יצאו בקמפיין מצ'ינג - כל דולר שנתרם שולש על ידי תורמי הארגון.
מטרת הגיוס, בין היתר, להרחיב ולהגביר את פעילות "לא תשתוק" בישראל, להביא לתפיסתם והסגרתם של פדופילים במגזר החרדי, ולסייע לנפגעי עברות מין רבים ככל הניתן. השנה פנה הקמפיין גם לקהל הישראלי, בתקווה לעורר מודעות ושיח על הנושא בקהילות החרדיות. לפי "לא תשתוק", 1 מכל 5 ילדים במגזר החרדי חווה פגיעה מינית.
צביקי פליישמן ורחלי רושגולד, מייסדי "לא תשתוק": ״לפני יותר מ-3 שנים פתחנו דף פייסבוק. החשיפות למקרים הרבים והקשים, לצורך שאינו נגמר בשטח הבוער, הם אלו שהולידו בנו את החלום להוות מגדלור בתוך החשיכה. היום אנו מרגישים שעוד פרק בספר הארוך שלנו נכתב. אנו רוצים להודות על ההתגייסות שלכם, הראיתם והוכחתם לנו שכאן לא שותקים יותר, המודעות עולה וקורה סביבנו שינוי גדול ומבורך".
1 מ-5 חווה פגיעה מינית. ילדים חרדים // צילום: אורן בן חקון
שאנה אהרונסון מנהלת ארגון JCW בישראל: "ההירתמות המדהימה של אנשים מכל שכבות האוכלוסייה מחממת את הלב. במהלך כל הקמפיין התקשרו אליי נפגעים רבים וסיפרו לי עד כמה נעזרו בנו ועד כמה חשוב להם שהפרויקט יצליח. תודה לכל התורמים שסייעו לנו להמשיך ולעשות עבודת קודש בתוך הקהילה".
איש יחסי הציבור יעקב סלע, שליווה את הקמפיין מוסיף: "כמי שנעזר בעצמו בארגון לא תשתוק, לא היה לי ספק שאתייצב לטובת הארגון מיד כשיקראו לי. במשך היממה וחצי האחרונות ראיתי שוב ושוב את הפנים היפות של העם שלנו, כאשר אפילו אנשים שמתמודדים עם קשיים כלכליים ביקשו לתרום כפי יכולתם".