חוקרים: מצאנו דרך לעצור תאי סרטן במוח

תרופה שנוסתה על עכברים עם סרטן מוח קטלני במיוחד השיגה תוצאות מבטיחות, ועשויה לבלום את התפשטות המחלה גם במוחותיהם של בני אדם

צילום אילוסטרציה: GettyImages

צוות מדענים בהובלת פרופ' ג'ניפר מונסן מאוניברסיטת וירג'יניה בארה"ב מצא כנראה דרך לעצור את התפשטותם של תאים סרטניים במוח.

הרקמות בגוף עשויות ברובן מחומר נוזלי. הנוזלים עוברים מסביב לתאים והם חיוניים לתפקוד הרגיל של הגוף, אבל לעיתים הם גורמים נזק. 

אצל חולים בגליובלאסטומה, סרטן מוח קטלני, הנוזל נמצא בלחץ גבוה, מה שגורם לו לנוע במהירות ולהפיץ תאים סרטניים מהר יותר. 

אחת משיטות הריפוי הנפוצות, החדרת תרופה ישירות לתוך הגידול עם קטטר, עלולה לגרום לנוזל לנוע מהר יותר. 

צוות החוקרים של פרופ' מונסן גילה תרופה החוסמת את התגובה של תאי סרטן לזרימת הנוזל הבין־תאי. התרופה שניסו על עכברים היא AMD3100, שכבר נעשו בה ניסויים מוצלחים בתחומים אחרים. הגילוי עשוי למנוע את התפשטות תאי הסרטן. 

לדברי פרופ' מונסן, העלאת המודעות לתפקידו של הנוזל הבין־תאי עמדה במוקד המחקר. "זהו כוח שלא חקרנו בתאי מוח. המטרה שלי היא לגרום ליותר אנשים לחשוב על הכוח הזה, ועל כך שיש לנוזל הבין־תאי השפעה על תאים שלא תכננו". 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר