מי שהתייצב לאודישנים להנחיית האירוויזיון וחמק מהתקשורת הוא שדר הרדיו המיתולוגי עופר נחשון (52), שהיה מכוכבי רשת ג' וגם ייצג במשך עשור את ישראל בשלב מסירת הנקודות בתחרות.
״היה בסדר״, הוא מסכם את החוויה, ״כמו כל אודישן מלחיץ ומרגש. אבל אני חושב שאני ראוי. האנגלית שלי טובה, ויש לי תפיסה טובה גם לשבדית, לדנית ולאיטלקית. אני לא יודע אם הזיהוי שלי עם רשות השידור ייכנס למשוואה, נקווה שלא יהיו השפעות זרות על ההחלטה״.
עם מי היית רוצה להנחות?
״חלמתי על גל גדות, אבל כולם ראויים וראויות. אין לי העדפה לאף אחד, כי לא עבדתי עם אף אחד, אבל יש לי ניסיון עשיר בעבודה עם אנשים שלא עבדתי איתם. אני לא פרימדונה״.
רבים מהמרים על ארז טל.
״אני לא יכול לומר עליו מילה אחת רעה. הוא מקצוען, הוא לא זקוק להמלצות ממני״.
תתאכזב אם לא תיבחר?
״בוודאי, כי נולדתי לעשות את התפקיד הזה. אין בן אדם שמתאים יותר ממני. אני מנוסה, אני דובר שפות ומוכר על ידי הקהל באירופה, ואני אפילו גיי".
מי מכיר אותך באירופה?
רבים מחובבי התחרות מדסקסים כל הזמן על השדר הישראלי שהפתיע אותם בכל שנה בשפות זרות ובהברקות, ואפילו קיבלתי את תואר השדר המצטיין באחד האתרים החשובים של אוהדי התחרות. חלק מדברים על האלגנטיות שלי, חלק אומרים שאני ישר ולעניין. מתברר שאני אהוב, מה לעשות״.
בפעם האחרונה שמסרת את הניקוד הישראלי, לפני שנה וחצי, ערב סגירת רשות השידור ופתיחת התאגיד, גרמת למהומה כשרבים הסיקו מדבריך שישראל לא תשתתף עוד בתחרות.
״נכון, ואני יכול להגיד שלא עשיתי דבר על דעת עצמי, אלא בהוראת שרשרת המנהלים הכי גדולים של רשות השידור. אמרו לי שאני לא יכול שלא להיפרד בשם עובדי רשות השידור. למחרת דיברו על ישראל בכל אירופה, וזה מה שהביא לי את המקום הראשון בתואר ה־spokesperson הטוב באירופה בפעם השלישית בקריירה שלי. תמיד יש שני צדדים למטבע״.
הכוכב הבא? נחשון // צילום: טל דביר
√ בזמן שכנסת ישראל לא מפסיקה לספק כותרות, הח"כית לשעבר פנינה רוזנבלום עמלה במרץ על ההפקה של חתונת בתה, חן, עם בחיר ליבה, משה.
רוזנבלום, אצלך כל חתונה פנינה.
״נכון, כולם זוכרים את שתי החתונות שלי, אבל את זו יזכרו עוד יותר. אני לא יכולה לדבר על זה, אבל זה יהיה גדול. יהיו שם אנשי העסקים הכי גדולים, שרים, חברי כנסת, ועוד".
√ בין שלל הראיונות והציוצים בטוויטר, ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק מצא זמן להתייצב בפסטיבל הקולנוע הגאה ״לסבית קטלנית״.
אורלי זילברשץ, איפה הקסדה? // צילום: ניר פקין
√ עדי אשכנזי הגדירה מחדש את המונח ״איחור אופנתי״ כשהפציעה למסיבת יום ההולדת של עינת ארליך בדיליי של חמש שעות.
√ עם כל הכבוד לחתונה של דניאלה פיק וקוונטין טרנטינו ב־28 בנובמבר, באותו היום תתקיים מסיבת בת המצווה של מיה, בתם של לאה וצחי שנירר.
√ בסוף השבוע שעבר פרצה שריפה במסעדה התל־אביבית של מיכל ואמיר, יוצאי ״המטבח המנצח״. איש לא נפגע. לוחמי האש שהגיעו למקום מאשימים את הצ׳יפסר.
ליהיא גרינר בלוק שאהבנו // צילום: צ'ינו פפראצי
√ בניגוד לעונות ה־VIP הקודמות של "האח הגדול", משתתפי העונה הבאה יקבלו את שכרם לפי זמן שהותם בבית, ולא כסכום גלובלי.
√ באותה תוכנית מחפשים מגיש שיתצייב לצד לירון ויצמן במקום עפר שכטר ואסי ישראלוף שעזבו, וכבר יש כמה טאלנטים שהספיקו להגיש מועמדות מטעם עצמם.
פיטר פלצ'יק פשט את חלוק הג'ודו ויצא לבית קפה // צילום: שוקה כהן
√ אות הסלב הצנוע מוגש לירדנה ארזי, שטסה במחלקת תיירים לאילת, קיבלה הצעה להשתדרג לביזנס וסירבה בנימוס: ״נוח לי פה״.
√ הרבה שחקנים נבחנו, אבל רק רועי ניק וליאנה עיון על הכוונת של מלהקי הסדרה ״הקיבוצניקים״. ושחקני "תאג״ד" קיבלו הודעה שצילומי העונה החדשה נדחו לאפריל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו