הרב פרץ // צילום: יהושע יוסף

ראש מערך הגיור התפטר במפתיע

הרב יצחק פרץ כתב כי הוא חש קשיים רבים שפוגעים בתפקודו, ואינו יכול להמשיך בעבודה • חבר כנסת: "היה נקודת אור בהתייחסות המדינה למתגיירים"

ראש מערך הגיור, הרב יצחק פרץ, התפטר בתחילת השבוע מתפקידו. ארבע וחצי שנים לאחר שנכנס לתפקידו, הודיע הרב פרץ כי אינו מעוניין להמשיך בתפקידו, וטען כי ישנם קשיים שפוגעים במערך הגיור בכלל ובתפקודו בפרט. 

"היות ותקופה ארוכה אני חש קשיים רבים הפוגעים בתפקודי כראש מערך הגיור, ובמערך הגיור, הריני להודיעך כי החלטתי לסיים את תפקידי", כתב במכתב התפטרותו. "אני מודה לנותני האמון בי בהארכת כהונתי, אך במצב זה אין ביכולתי לממשה". 

הרב פרץ התריע בתקופה האחרונה על מחסור של עשרות מיליוני שקלים לצורך המשך הפעילות התקינה של המערך, ולמרות שפנה וקיבל הבטחות לטיפול במשבר, אלו לא התממשו והכסף לא הועבר. התפטרותו מגיעה גם על רקע המלצות ועדת ניסים לשינוי במערך הגיור, מה שעורר את זעמם של רבנים דתיים וחרדים.

חבר הכנסת אלעזר שטרן הגיב להתפטרותו של הרב פרץ בצער. "הרב פרץ היווה נקודת אור בהתייחסות המדינה למתגיירים. התפטרותו מעידה כאלף עדים את שידענו מזמן על כישלונה של מדינת ישראל בטיפול בסוגיית הגיור. אני קורא לכל המעוניינים לפנות למערך "גיור כהלכה", שם יתקבלו בסבר פנים יפות ובגישה ידידותית לאין ערוך מזו שבה הם פוגשים בפניותיהם לנציגיה השונים של הרבנות הראשית לישראל."

"אנו מצרים על התפטרותו של הרב פרץ, שתרם רבות לגיור בישראל", אמרו בארגון 'עיתים' בתגובה.  "הכשלים עליהם מעיד הרב פרץ הם סממן נוסף לצורה המחפירה שבה מתנהלים הליכי הגיור בישראל, שסוקרו בהרחבה בדו"ח מבקר המדינה. בדרך לגיור ממלכתי מקרב, קשוב ויעיל מתגלה מחסום נוסף, ומי שנפגע בסוף הוא הציבור, ובתוכו 400 אלף חסרי הדת שעלו לישראל מתוקף חוק השבות, והם חלק מהמארג החברתי במדינה. שמחנו לעבוד יחד עם הרב פרץ בשנים האחרונות ואנו תקווה שהביקורת תישמע בדרגים הגבוהים, שיפעלו לאלתר לתקן את כל המחדלים ויספקו לציבור את שירותי גיור הטובים ביותר, כפי שצריך להיות". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו