"מחבלים", בואש ועצורים: קטטת ענק בישיבה היוקרתית

בישיבת פוניבז' התרחשו מספר קטטות אלימות בשבועות האחרונים • 11 תלמידים נעצרו בפשיטה של המשטרה • השר דרעי: "זו בושה וחילול ה'"

תלמידים בישיבה // צילום: אבי דרור, ויקיפדיה

ישיבת פונביז' בבני ברק נחשבת כבר עשרות שנים לאחת מישיבות העילית של הציבור החרדי, ורבים מתחרים על מנת לנסות ולקבל כיסא בבית המדרש וללמוד מהרבנים, שחלקם נחשבים לגדולי הדור. אחד מראשי הישיבה הוא מי שמוגדר "גדול הדור" החרדי – הרב גרשון אדלשטיין.

אולם מאז פתיחת שנת הלימודים החדשה בישיבות "זמן אלול", לפני כשלושה שבועות, מתחוללים במוסד הלימודים הנחשב מהומות קשות, שאף כוללות פיזור של "בואש" – המים המסריחים שבהם עושים שימוש במשטרה בעת ההפגנות.

למרבה האירוניה, הוויכוח מתנהל מאז סוף שנות ה-90, עוד לפני שבחורי הישיבה שהשתתפו בקטטות האחרונות נולדו, אז החלו מאבקי שליטה קשים בישיבה. כבר שנים ארוכות ישנה מתיחות קשה בין תומכי נשיא הישיבה – הרב אליעזר כהנמן וראשי הישיבה – הרב גרשון אדלשטיין והרב ברוך דב פוברסקי, שמכונים "שונאים" לבין תומכי ראש הישיבה הרב שמואל מרקוביץ שמכונים "מחבלים". מאבקים אלו אף הובילו לפיצול של הישיבה לשניים בפועל, זאת למעט ישיבה משותפת באולמות הלימוד בשעת סדרי הישיבה.

בואש הושלך לחדרו של הרב אלדשטיין (במרכז התמונה) // צילום: קוקו

בשבועות האחרונים שבה ופרצה המתיחות בין הצדדים, ו"מחבלים" ו"שונאים" החלו להתעמת, כשחלק מהעימותים אף מובילים לקטטות ואלימות. בקטטה שהתרחשה בסוף השבוע, על רקע מאבק איזה צד שייך לכל פלג בבית המדרש, השליכו בחורי ישיבה שנמנים עם פלג "המחבלים" חומר שמכונה בעגה המשטרתית "בואש", שאותו אספו למרבה המבוכה בהפגנות נגד הגיוס.

שוטרים הוזעקו אתמול (שני) לישיבה היוקרתית בעקבות הקטטות העזות, שאף כללו פיזור של "בואש" בתוך חדרו של הרב אדלשטיין עצמו, שמוגדר כאמור כ"גדול הדור", וסטנדרים הועפו מצד לצד והושלכו לעבר עמיתים למוסד הלימודים. 11 בחורי ישיבה נעצרו והקטטה פוזרה.

שר הפנים אריה דרעי הגיב לדברים אמש בגלי צה"ל וכינה את ההתנהלות בושה. "זה דבר שאסור לו לקרות, זה חילול ה' שאין כדוגמתו, בעיקר שמדובר בישיבה כל כך גדולה ומפורסמת. כואב לי הלב", אמר דרעי.

מאבקי שליטה מאז שנות ה-90 (תמונת ארכיון)

מהמשטרה נמסר כי "בעקבות קטטה שהתפתחה בישיבת פוניבז' בבני ברק, כוח משטרה שהוזעק למקום על מנת להחזיר את הסדר על כנו, עצר לחקירה 11 מתלמידי ישיבה בחשד למעורבות בקטטה. המשטרה רואה בחומרה יתרה את המשך הפרות הסדר בישיבה, וקוראת להרגעת הרוחות. יחד עם זאת, היא תמשיך לפעול באפס סובלנות עם העבריינים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר