החופש הגדול זה זמן מצוין לפעילויות משותפות עם הילדים, ומה יותר כייף מלהתלכלך ביחד במטבח ולהכין עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית שכל החברים יכולים לחלוק? וגם בונוס: אפשר להכין מראש ולהקפיא.
עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית
ל-2 עוגיות בקוטר 20-22 ס"מ
המצרכים:
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר דמררה
3/4 כוס סוכר חום כהה
1 ביצה
1 חלמון
כפית תמצית וניל
כוס שוקולד צ'יפס
ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בערך 3-4 דקות.
מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד.
מערבבים בנפרד קמח, אבקת סודה ומלח ומוסיפים לתערובת החמאה. מאחדים בעדינות.
מוסיפים 3/4 כוס שוקולד צ'יפס.
מחלקים את התערובת בין 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ ומשטחים באופן אחיד.
מפזרים מלמעלה את רבע כוס השוקולד צ'יפס הנותרת.
אופים כ-25-35 דקות.
כי אי אפשר בלי עוד תמונה של הנהדרת
אני אוהבת את העוגייה כשהיא פריכה לחלוטין. אם גם אתם אוהבים את העוגייה קשה ופריכה – אופים בסביבות 35 דקות. אם אוהבים את פנים העוגייה רך וצ'ואי, אופים פחות. מצננים וחותכים למשולשים.
בונוס: הכינותי מראש! אפשר לאפות תבנית אחת ואת השנייה להקפיא לפני אפיה, ובעת הצורך להפשיר ולאפות גם אותה.
למתכונים נוספים של מיס פטל: https://www.misspetel.com/
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו