עוגייה שכל ילד אוהב

עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית

יום השוקולד הביא איתו טעמים מתוקים שרצינו לשמר גם להמשך השבוע, ומה יותר טוב משוקולד צ'יפס? מיס פטל עם הפרטים

החופש הגדול זה זמן מצוין לפעילויות משותפות עם הילדים, ומה יותר כייף מלהתלכלך ביחד במטבח ולהכין עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית שכל החברים יכולים לחלוק? וגם בונוס: אפשר להכין מראש ולהקפיא.

 

עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית

ל-2 עוגיות בקוטר 20-22 ס"מ

המצרכים:

1.5 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

100 גרם חמאה רכה

3/4 כוס סוכר דמררה

3/4 כוס סוכר חום כהה

1 ביצה

1 חלמון

כפית תמצית וניל

כוס שוקולד צ'יפס

 

ההכנה:

מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בערך 3-4 דקות.

מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד.

מערבבים בנפרד קמח, אבקת סודה ומלח ומוסיפים לתערובת החמאה. מאחדים בעדינות.

מוסיפים 3/4 כוס שוקולד צ'יפס.

מחלקים את התערובת בין 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ ומשטחים באופן אחיד.

מפזרים מלמעלה את רבע כוס השוקולד צ'יפס הנותרת.

אופים כ-25-35 דקות.

כי אי אפשר בלי עוד תמונה של הנהדרת

אני אוהבת את העוגייה כשהיא פריכה לחלוטין. אם גם אתם אוהבים את העוגייה קשה ופריכה – אופים בסביבות 35 דקות. אם אוהבים את פנים העוגייה רך וצ'ואי, אופים פחות. מצננים וחותכים למשולשים.

בונוס: הכינותי מראש! אפשר לאפות תבנית אחת ואת השנייה להקפיא לפני אפיה, ובעת הצורך להפשיר ולאפות גם אותה.

למתכונים נוספים של מיס פטל: https://www.misspetel.com/

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו