הג'וב החדש של בני גנץ

הרמטכ"ל לשעבר מצטרף לוועדה המייעצת של חברת ההזנק Plexivo • החברה מתמחה בשילוב של גיימינג לצורכי הכשרה של אנשי אבטחת מידע מכל הגילים

בני גנץ כשלבש מדים, צילום: יהושע יוסף

ראש המטה הכללי לשעבר, רא"ל (מיל') בני גנץ מצטרף לוועדה המייעצת של חברת ההזנק Plexivo (פלקסיוו).

Plexivo היא חברת הזנק ייחודית, המנסה לקשור בין טכנולוגיית סייבר ועולם הגיימינג. החברה מפתחת מסדת (פלטפורמה, בלעז), שמהווה סביבת אימון והדמיה להכשרה ותעסוקה בתחום אבטחת המידע, כאשר הכוונה היא להכשיר אנשי בדיקות חדירות ופריצה מכל הגילים, בני נוער ומבוגרים באמצעים משחקיים, כאשר ניתן אולי מעט להמשיל את המוצר שהיא מפתחת למתואר בספר "המשחק של אנדר": סביבה משחקית המייצרת תקיפות. במקרה של Plexivo זוהי סביבת סימולציה סגורה, אולם ניתן להסב את הפיתוח גם לעולם האמיתי לטובת בדיקות חדירות וכיוצא באלה. 

החברה, שהוקמה בתחילת השנה, כבר צירפה כמה שמות מוכרים מהתחום כדי לייעץ לה, ביניהם אלוף (מיל') עמי שפרן, לשעבר ראש אגף התקשוב, תת-אלוף (מיל') יאיר כהן, מפקד יחידת 8200 לשעבר ותת אלוף (מיל') רמי אפרתי, לשעבר מנהל אגף בכיר במטה הסייבר הלאומי שבמשרד ראש

הממשלה, וכעת מצטרף לרשימה גם הרמטכ"ל לשעבר גנץ.

״הכיוונים האסטרטגיים של החברה שמים דגש על ערכים חינוכיים ודאגה רבה לבני הנוער שחשופים היום לשימוש לא מבוקר בתכנות וכלי סייבר שונים, לצד משחקי ווידאו המעודדים אלימות באופן מוגזם וללא ריסון", אומר גנץ. "חברת Plexivo שואפת בנוסף לכך לתת גם מענה למחסור העתידי הצפוי באנשי סייבר ובמקביל להציע מודל תעסוקתי ייחודי", הוא מוסיף. 

״הפלטפורמה הטכנולוגית הייחודית של Plexivo מביאה עימה מרחב פיתרונות להכשרת אנשי סייבר בעזרת כלי פיתוח ייחודיים המאפשרים לקהל הצעיר והבוגר לקבל הכוונה, הכשרה וידע מקצועי להתמודדות מול איומי הסייבר העתידיים", מציין דורון אמיר, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה. "כרגע אנחנו ממוקדים לעמוד ביעדים והשגת המטרות כך שהציבור יזכה בעתיד הקרוב ליותר ביטחון ופרטיות". 

"מניסיון רב בתחום אני בטוח ששנת 2019 תהיה שנה מעניינת מאתגרת מאד בתחום הסייבר. נזקי ההתקפות ממשיכים לכרסם ביציבות של תחומים רבים בתעשייה וגם בחיי הפרט. אני מאמין שישראל תמשיך להוביל בתחום הסייבר אך גם מברך על כך שתחום הגיימינג בישראל מקבל תנופה אחראית וחינוכית״, אומר אמיר. 

בתמונה: דורון אמיר, מנכ"ל Plexivo // צילום: יחסי ציבור

 

לעוד סיפורים וחדשות עדכניות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר