מאפייה שיווקה קודם לחג לחם מקמח "שנטחן לאחר הפסח", כך על פי הכיתוב על האריזה. גולשים חדי עין זיהו את הטעות במוצר, שאמור לצאת לחנויות מטבע הדברים רק לאחר החג, שכן הקמח האמור עדיין לא אמור היה להיטחן, ומיהרו לשתף את התמונה המצחיקה בוואטסאפ וברשתות החברתיות. התגובות נעו בין צחוק לבין תדהמה וכעס.
על פי ההלכה היהודית אסור להשתמש בחמץ שעבר עליו הפסח. מכיוון שבעלי חנויות נוהגים למכור מוצרים שעבר עליהם הפסח, ולא תמיד מוכרים את החמץ כפי שנקבע, נוהגים רבים בשבועות לאחר החג לרכוש רק מוצרים שהקמח שמהם הם עשויים נטחן לאחר הפסח. לכן, במוצרים רבים כתוב תאריך הייצור בהזרקת דיו על המוצר ובנוסף נכתב בבירור כי המוצר יוצר לאחר הפסח. לרוב מדובר על מוצרים כדוגמת פסטה, שנשמר זמן רב במחסנים, אך גם על לחם בימים שלאחר החג.
יוצר לאחר הפסח? לא ממש
אלא שמורכבות זו יוצרת לעיתים בעיות, כפי שקרה למאפיית דווידוביץ, שמייצרת את מוצריה בקריות ומשווקת אותם בכל רחבי הארץ. בין היתר הם מצהירים כי בנוסף להשגחת הרבנות המקומית, היא גם מתהדרת בכשרות מחמירה של בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
ברחבי הרשת נפוצו התמונות של הטעות המביכה. רוב הגולשים נשמעו משועשעים מכך שהמוצר פורסם ככזה ש"נטחן לאחר הפסח", כשבפועל החג עוד לא התחיל, מה שגורם לדבר להיות לא אפשרי.
במאפיית דווידוביץ מיהרו לפרסם תגובה שבה התנצלו על מה שנכתב על הלחם. "לצערנו בשל טעות אנוש של מפעיל מכונה נארזו חלק מכיכרות לחם אחיד פרוס שיוצרו הלילה (לפני פסח) בשקיות המסומנות מ"קמח שנטחן לאחר הפסח תשע"ח" (שקיות שהוכנו מבעוד מועד לפני החג). למען הסר ספק מדבר בטעות ורק לאחר צאת החג יסומנו הכיכרות בסימון זה. אנו מתנצלים על הטעות."