"SO FRENCH SO FOOD" - כך נקרא שבוע הקולינריה הצרפתית השישי בישראל. הפסטיבל הזה ייערך בישראל בשבוע הבא, והוא הזדמנות נפלאה ליהנות מתרבות האוכל הצרפתית ארוכת המסורת ורבת ההשפעה. שיתוף הפעולה המשגשג בין ישראל לצרפת מעניק לסועד הישראלי חוויה רחבת יריעה וכן כבוד גדול, שכן שפים מכוכבים בעלי שם ומורשת מגיעים לבשל במטבחים הישראליים וזה אינו עניין של מה בכך.
זו השנה השישית שבה מתקיים הפסטיבל. ההתרחשות תתפרש על פני 13 מוקדים מצפון ועד דרום: תל אביב, חיפה, טבריה, נצרת, זכרון יעקב, ירושלים ובאר שבע. ברכבת אווירית קולינארית במיוחד יגיעו ארצה 17 שפים מובילים מצרפת, עטורי כוכבי מישלן ופרסים בינלאומיים.
הפסטיבל יתמקד השנה בחבל איל דה-פרנס, שבו שוכנת פריז. בנוסף לקולינריה משגשגת, איל דה-פרנס הינו אזור עשיר בתרבות, בהיסטוריה ובמורשת אדריכלית, ושוקק חיים בתחומי התיירות והכלכלה. שבוע הגסטרונומיה הצרפתית בישראל מבקש להעניק לקהל הישראלי את אזור איל דה-פרנס כולו, על כל גווניו, טעמיו ומורשתו.
משלחת השפים, אשר בראשה עומד גם השנה גיום גומז, Gomez Guillaume, השף הראשי של ארמון הנשיאות האליזה ונשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית, תכלול שפים המגיעים מאיל דה-פרנס, ובהם השפיות יוצאות דופן פלורה מיקולה (Flora Mikula) ורוגי דיה (Rougui Dia). נבחרת השפים תחשוף לקהל הישראלי את נפלאות המטבח הצרפתי בכלל, והמטבח של איל דה-פרנס בפרט.
גם השנה, העשייה החברתית תהיה בליבו של שבוע הקולינריה. מכיוון שהמושגים שיתוף ולבביות נמצאים בלב המטבח הצרפתי, ביקשנו להביא למודעות הציבור שני גופים הפועלים בשטח:
"בית דרור", מרכז חירום טיפולי ייחודי לנערים ונערות להט"בים (הומואים, לסביות, טרנסג'נדרים ובי-סקסואליים) בגילאי 13-18, החווים דחייה וניתוק על רקע האוריינטציה המינית שלהם או זהות המגדר שלהם ונמצאים בזמן משבר. בית דרור הוא חלק מרצף המענים של משרד הרווחה - רשות חסות הנוער.
"סלעית", תוכנית למיגור הזנות על כל היבטיה, ומתן מענה טיפולי הולם לנשים הלכודות במעגל הזנות. התכנית במימון משרד הרווחה ועיריית תל אביב יפו.
כמה מהשפים הצרפתים יציעו לנערי בית דרור ולנשות סלעית סדנאות קולינריות שיתקיימו בנוכחות הלן לה גל, שגרירת צרפת בישראל, במעונה הרשמי. מטרת כיתות אמן אלו היא להעניק למשתתפים חוויה קבוצתית ומקצועית נעימה.
Beef fillet, אנג'ליקה // צילום: דור כהן
אז מה צפוי לנו?
ב-5-7 בפברואר יוגשו ארוחות מיוחדות במסעדות מובילות בישראל.
בתל אביב:
השף פלורה מיקולה (Flora Mikula), בעלת שתי מצנפות מגו-מיו, תתארח במטבח של השף חיים כהן ממסעדת "יפו תל אביב".
השפית רוגי דיה (Rougui Dia) תתארח במטבח של השפית רימה אולברה במסעדת "אואזיס".
השף מדהי קאראמן (Mehdi Karamane), בעל כוכב מישלן ושתי מצנפות מגו-מיו ממסעדתLes Fables de la Fontaine ושף לשעבר של מסעדת Jules Verne הממוקמת במגדל אייפל בפריז, יתארח במטבח של השף שרון כהן ממסעדת "שילה".
השף פייר מנו (Pierre Meneau) בעל שתי מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבח של השףMichele Bozzetto ממסעדת "Olive Leaf" במלון שרתון תל אביב המציג תפריט ים-תיכוני כשר.
השף גיום איסקנדר (Guillaume Iskandar) בעל כוכב מישלן ושתי מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבח של השף אופיר דביר ממסעדת "בראסרי".
השף סילבסטר ווהיד (Sylvestre Wahid) ממסעדתSylvestre Wahid ו-Brasserie Thoumieux, בעל שני כוכבי מישלן ו-4 מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבח של השף אוראל קימחי ממסעדת "פופינה" שבנווה צדק.
בירושלים:
השף יאן לנה (Yann Lainé) בעל שני כוכבי מישלן, שף של כל המסעדות של השף הצרפתי המפורסם מישל רוסטנג (Michel Rostang), יתארח במטבח של השף שלום קדוש ממסעדת "פרה על הגג" שבמלון לאונרדו, מסעדת הגורמה הצרפתית הכשרה שהפכה כבר למיתולוגיה ירושלמית.
השף פרדריק סימונין (Frédéric Simonin) בעל כוכב מישלן ושלוש מצנפות מגו-מיו, ממסעדת Frédéric Simonin יתארח במטבח של השף קובי בכר במסעדתRoof Top שבמלון ממילא.
השף תיירי ברטון (Thierry Breton), בעל שתי מצנפות מגו-מיו, ממסעדת Chez Michel,Chez Casimir ו-La Pointe du Grouin בפריז יתארח במסעדת מונא של השף איתמר נבון.
חיפה:
השף סימון הורביץ (Simon Horwitz), בעל שתי מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבחו של השף רם לסרי ממסעדת "ששון".
השף-קונדיטור פבריס לה בורדה המוכר כמלך המדלן בצרפת, יתארח במעבדה של השף קונדיטור מיקי שמו.
זכרון יעקב:
השף ג'וליאן רושטו (Julien Rocheteau) בעל כוכב מישלן ו-3 מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבח של השף גיל אבירם ממסעדת "אורטוריו" שממוקמת במלון "אלמא".
נצרת:
השף אלבן רוסו, מחברה הצרפתית Rousseaulessellier, מומחה בתחום הגסטרונומיה ויועץ קולינרי, יתארח במטבח של השף ג'וני גוריק ממסעדת "עוד".
באר שבע:
השף מתיו מואטי (Mathieu Moity), בעל שתי מצנפות מגו-מיו, יתארח במטבחו של השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים".
טבריה:
במסגרת שבוע הקולינריה תציין עיריית טבריה 2,000 שנה להיווסדה באירועים רבים בשיתוף ההתאחדות בתי המלון של טבריה, בית הספר לקולינריה "רימונים", הערים התאומות מונטפלייה וסנט-רפאל, וכן לשכת המסחר צרפת-ישראל של ליון.
השף סטפן לז'ה, (Stéphane Léger) עטור כוכב מישלן, והשף פבריס מויה (Fabrice Moya) ילוו בארבעה שפים ממונטפלייה ויביאו עימם את הטעמים של צרפת. יארחו אותם השף אילן רוברג, והתלמידים והמורים של בית הספר לקולינריה "רימונים".
בנוסף, ב-8 בפברוארֿ יתקיים בטבריה אירוע מיוחד: כיתת אומן מיוחדת לשפים הנקראת "מבשלים כשר לשלום". שף דרוזי, שף יהודי, שף מוסלמי ושף נוצרי יבשלו יחד עם השפים הצרפתים.
פעילויות נוספות יתקיימו במהלך השבוע בטבריה. לפרטים ניתן לפנות לגלית סגרון, מנהלת תרבות טבריה: 053-3512116 או במייל: galit@tiberias.muni.il.
בהמשך, כיתות אמן עם השפים ייפתחו ביום חמישי, ב-13:00-19:00 במלון שרתון בתל אביב:
שלושה שפים צרפתים יעבירו בזה אחר זה כיתות אמן המלמדות כיצד להכין תפריטים מיוחדים. בתפריט: מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. רוגי דיה ילמד את המנה הראשונה, פלורה מיקולה את המנה העיקרית וטל שפיגל את המנה העיקרית. כל הצגה של מנה תלווה בטעימות. עם סיום כיתות האמן, יהיו המתכונים זמינים בעמוד הפייסבוק "So French So Food".
13:00-14:30 כיתת אמן מנה ראשונה בהנחיית השפית רוגי דיה. בתפריט: טרטר דניס מוגש עם אורז קריספי ברוטב פסטו קווקמולי; טרטר דג מתובל בג'ינג'ר טרי, מנטה, ופלפל אדום חריף על מצע של אורז קריספי עטוף בפסטו תוצרת בית וקרם אבוקדו ותפוזים.
15:00-16:30 כיתת אמן מנה עיקרית עם השפית פלורה מיקולה. בתפריט: דג ים מוגש עם קפונטה ופניס. פילה הדג מוגש עם קפונטה עשויה מירקות שמש פריכים מטובלים בשמן צעיר, לימונים משומרים, זיתים ופניס.
17:00-19:00 כיתת אמן קינוח עם הקונדיטור טל שפיגל, ובה תוכן עוגת "פריז ברסט" עם טוויסט. העוגה הזאת היא הוקרה למרוץ האופניים שנקרא גם באותו שם בשנת 1910. הקינוח יהיה בצורת גלגל אופניים: כתר בצק פחזניות ממולא בקרם פרלינים ומקושט בחתיכות שקדים דקות.
פרטים:
כיתות אמן של שפים צרפתית
מלון שרתון, רחוב הירקון 115, תל אביב
כיתות האמן ייערכו בצרפתית עם תרגום סימולטני לעברית. יש להזמין מקום מראש.
תעריף: 70 ₪ לכיתת אמן אחת, 180 ₪ לשלוש כיתות האמן,
למחזיקים בכרטיס חבר: 60 ₪ ו-150 ₪ לשלש כיתות האמן.
הזמנות:03-7968000 או accueilifta@ambfr-il.org
להזמנות באון ליין לחצו כאן.
אירועים פתוחים לקהל הרחב:
סדנת "Campus France", יום שני, 5 בפברואר בשעה 19:00:
מחלקת Campus France במכון הצרפתי מציעה סדנת היכרות ובה כל המידע על בתי הספר לאמנות הקולינריה והמלונאות הטובים בצרפת: Ferrandi, Alain Ducasse, le Cordon Bleu, Le nôtre ועוד. ישתתפו השף אריק טרושון, מרצה בבית הספר Ferrandi, מומחה בעיצוב קולינרי ויועץ למלונות ומסעדות רבים ברחבי העולם, ושפים ישראלים שלמדו בצרפת.
פרטים:
כתובת: במכון הצרפתי בתל אביב, שד' רוטשילד 7 תל אביב. הסדנה באנגלית
מידע והרשמה: אסתר לוי, e.levy@ambfr-il.org, 03-7968035
הכניסה חופשית – חובה להירשם מראש אונליין
הרצאה וטעימות
יום שלישי, 6 בפברואר, 18:00-20:00: מפגש יוצא דופן בין היועץ הגסטרונומי דוד קישקה והמעצב והקונדיטור הישראלי טל שפיגל.
דוד קישקה, יועץ תקשורת גסטרונומית, יציג בפנינו את אזור פריז וסביבתה, אזור איל דה פרנס, ויספר לנו על מאפה פרי-ברסט המהולל, על חרדל מו, גן הירק של ורסיי, גבינת ברי האהובה על הישראלים, פטריות וז'מבון מפריז ועוד.טל שפיגל, מעצב ושף קונדיטור, יציג את הדרך שעבר מעיצוב לקונדיטוריה ויספר על הקמת הקונספט Desserted in Paris- תמונות מעוצבות שבהן שילב עיצובי נעלים עם קינוחים צבעוניים באינסטגרם. הוא נחל הצלחה מיידית ועולמית והיום יש לו יותר ממאתיים אלף עוקבים. ובמהלך ההרצאה, יחולקו טעימות של ממתקים מבתי המגדנות הגדולים ביותר בצרפת.
פרטים:
הרצאה עם טל שפיגל ודוד קישקה, במכון הצרפתי בתל אביב, רוטשילד 7. ההרצאה בעברית
כניסה: 50 ₪
מכירת הספר Desserted in Paris - Pâtisseries de Paris של טל שפיגל
הזמנות און-ליין באתר, בטלפון: 03-7968000, במייל: accueilifta@ambfr-il.org
תפריט עסקיות חדש במסעדת אנג'ליקה
מסעדת אנג'ליקה בירושלים היא מהוותיקות בנוף הקולינרי הירושלמי. המסעדה הותיקה של שף מרכוס גרשקוביץ חוגגת עשור ועושה זאת עם תפריט עסקית צהריים חדש כשר ויצירתי אותו הכין שף יהונתן שרביט. תפריט העסקיות מוגש כל יום בין השעות 12:30-16:00 וכולל מנות מגוונות במחיר משתלם בהנחה של כ- 30% מהמחיר הרגיל.
בחודשים האחרונים עומד בראש המטבח של אנג'ליקה השף יהונתן שרביט שמביא עימו נגיעות קולינריות מאיטליה.
מסעדת אנג'ליקה - רחוב וושינגטון 4 , ירושלים02-6230056 www.angelicarest.com
שעות פתיחה: א'-ה' מ-12:30 עד אחרון הסועדים.
The Cheesecake Factory מגיע לצפון
מותג העוגות הידוע – The Cheesecake Factory (דה צ'יזקייק פקטורי) מגיע לקריון (קריית ביאליק).
מעכשיו גם בצפון הארץ ניתן יהיה ליהנות מן העוגות המפורסמות של המותג הוותיק של עוגות הגבינה האמריקאיות מזה 36 שנים - "דה צ'יזקייק פקטורי". המותג עולה צפונה ומגיע לקריון, קריית ביאליק. ההשקה הרשמית תתקיים בערב יום שלישי, 6 בפברואר.
עוגות הגבינה "דה צ'יזקייק פקטורי" יוצעו בשלב הראשון ב-14 טעמים שונים (בחודשים הקרובים יגיעו סוגי עוגות נוספים)
מנכ"ל החברה היבואנית של צ'יזקייק פקטורי, דוד דן, אמר כי "אנחנו נרגשים באופן מיוחד להביא גם לצפון את עוגות הגבינה שכבשו את העולם. עכשיו גם הצפוניים יוכלו ליהנות מהעוגות של 'צ'יזקייק פקטורי', מותג שהפך עם השנים למוקד עלייה לרגל עבור מיליוני אנשים ברחבי העולם, והפך את עוגות הגבינה לקינוח נחשק בעשרות וריאציות שונות. זהו הסניף הראשון שלנו באזור הצפון, ובשנה הקרובה יפתחו שבעה דוכנים נוספים בלוקיישנים מובילים בפריסה ארצית, אשר יציעו את העוגות לאכילה במקום בפרוסות או לרכישה הביתה, בשלושה גדלים".
בנוסף לבשורה הקולינארית, העוגות מהוות פתרון אטרקטיבי לאירוח, כיוון שהן ניתנות להקפאה. כמו כן, הן מחולקות מראש לפרוסות.
העוגות מוצעות בשלושה גדלים:
M (7 אינצ', כ-18 ס"מ - 100 ש"ח
L (9 אינצ', כ-23 ס"מ - 150 ש"ח
XL (10 אינצ', כ-25 ס"מ - 220 ש"ח
פרוסת עוגה, מכל סוג, תימכר ב-30 ש"ח.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו