שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

קנזס: שיחת מתיחה למשטרה הובילה להריגת חף מפשע

צעיר בקנזס שבארה"ב דיווח על אירוע אלימות שקרי • שוטרים שהגיעו לכתובת שמסר ירו בטעות בגבר למוות

נורה על לא עוול בכפו. אנדרו פינץ'  ,
נורה על לא עוול בכפו. אנדרו פינץ'

מתיחה קטלנית: טיילר באריס, גבר בן 25 מלוס אנג'לס, נעצר אתמול בחשד שהוא זה שהתקשר למשטרה ובדה מקרה של החזקת בני ערובה - מה שהוביל להריגת אדם חף מפשע בביתו בעיר ויצ'יטה בקנזס סיטי.

הכל החל בשיחת טלפון למוקד המשטרתי בוויצ'יטה שבקנזס, שבה אלמוני - על פי החשד באריס - סיפר כי הוא רב עם הוריו. "יריתי בו בראש, והוא כבר לא נושם", סיפר האיש על אביו כביכול. הוא הוסיף כי הוא מכוון אקדח על אמו ואיים כי יצית את הבית.

שוטרים יצאו מיד לשטח והגיעו לבית שבוויצ'יטה. לאחר כמה דקות עמדו השוטרים מול אדם שיצא מביתו, ועמד בכניסה. הם קראו לצעיר להרים את ידיו, אך הוא לא נענה לקריאתם. אחד השוטרים, שחש כי האיש מחזיק נשק - פתח באש לעברו. האיש, אנדרו פינץ' (28), אב לשני ילדים, נפגע מהירייה הבודדת ונהרג. 

לאחר הירי מיהרו השוטרים להיכנס לבית. לא רק שהם מצאו כי פינץ' כלל לא נשא נשק, לתדהמתם לא היה כל קשר בין הדיווח לבין המציאות. במשטרה וב־FBI החלו לחקור את התקרית, החוקרים מעריכים כי ויכוח במהלך משחק וידאו ברשת שבו השתתף באריס גרם לו להעביר את הדיווח השקרי למשטרה. פינץ' עצמו לא היה מעורב במשחק. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר